Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos jaunimas – Europos Parlamente

Klaipėdos jaunimo atstovai iš 15 nevyriausybinių jaunimo organizacijų lankėsi Europos Parlamente.
Klaipėdiečiai Briuselio rotušės aikštėje sušoko lietuvių liaudies šokį „Vakaruškos“.
Klaipėdiečiai Briuselio rotušės aikštėje sušoko lietuvių liaudies šokį „Vakaruškos“. / KLAS

Birželio 20–24 d. trukusią kelionę per keturias valstybes organizavo Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ (KLAS), pateikusi paraišką Europos Parlamento Komunikacijos generalinio direktorato Vizitų ir seminarų skyriui.

Susitikime su Klaipėdos jaunimu dalyvavo Europos Parlamento narės Radvilė Morkūnaitė ir Vilija Blinkevičiūtė bei Leonido Donskio padėjėja Jurgita Chromanskytė. Jaunieji klaipėdiečiai domėjosi laisvo judėjimo ir įsidarbinimo ES galimybėmis. Buvo užduodami ir klausimai apie studijas, ekologiją, ES tautinių mažumų ir šeimos politiką.

Jaunuoliai taip pat susipažino su Briuseliu ir Briugės miestu, garsėjančiu viduramžiška architektūra. Vakare klaipėdiečiai Briuselio rotušės aikštėje sušoko lietuvių liaudies šokį „Vakaruškos“ ir taip pristatė lietuvišką kultūrą miestelėnams bei miesto svečiams. Buvo išdalyta ir Klaipėdos turizmo centro parengta uostamiestį ir šalį reprezentuojanti medžiaga.

KLAS pirmininkas Michailas Denisenko atkreipė dėmėsį, kad vizitas buvo organizuojamas atsižvelgus į išaugusį jaunimo organizacijų norą susipažinti su viena svarbiausių ES institucijų.

„Buvome tarsi mažieji šalies ambasadoriai, nes važiavome per keturias šalis. Stengemės parodyti, kad lietuviai kelia tik teigiamas nuotaikas“, – sakė M.Denisenko.

Europos Parlamentas – tai Europos Sąjungos parlamentinė institucija. Dabartinį Parlamentą, išrinktą 2009 m. sudaro 736 nariai iš 27 ES valstybių narių. Daugiau kaip trečdalį narių sudaro moterys. Europos Parlamentas, kurio buveinė yra Strasbūre, turi tris darbo vietas – Briuselyje, Strasbūre ir Liuksemburge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius