Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos pašonėje tėvai nesulaukia darželio: „Renovacija vyksta ypač lėtais tempais“

„Darželis renovuojamas, bet ypač lėtais tempais“, – 15min guodėsi dviejų vaikų tėtis Egidijus, gyvenantis Klaipėdos pašonėje, Dauparuose. Čia jau nuo 2019 metų vasaros renovuojamas kultūros pastatas, turėjęs virsti darželiu. Jų rajone gausėjant gyventojų itin stinga. Svajoję jau šį rudenį atžalas į Dauparų darželį leisti tėvai liko nusivylę, mat rekonstrukcijos pabaiga atidėliojama iki naujųjų. Pasigirsta kalbų, jog statytojai darbus baigs tik kitą vasarą.
Dauparuose renovuojamas pastatas virs darželiu. Tėvai sunerimę, jog darbai užtruko per ilgai.
Dauparuose renovuojamas pastatas virs darželiu. Tėvai sunerimę, jog darbai užtruko per ilgai. / Skaitytojo nuotr.

Klaipėdos rajone esantį Gargždų Minijos progimnazijos Gobergiškės skyrių vietiniai liaudiškai vadina tiesiog Dauparų darželiu. Informacija lentoje nurodo, jog projektas vykdomas nuo 2019 metų liepos, o darbai turėjo būti baigti šių metų liepą.

„Darbai ypač lėtai vyksta. Aplinkinių kaimų mamos susibūrė į grupelę socialiniuose tinkluose, dalijosi informacija, skambino institucijoms. Teiravosi, konkrečios informacijos nebuvo, tačiau anksčiau iš savivaldybės žadėjo, kad statybos baigsis iki naujų metų. Dabar jau atėjo informacija, kad viskas juda lėtais tempais ir tikėtina, kad darželis atsidarys kitą rugsėjį“, – pasakojo Egidijus.

Dviejų vaikų tėtis pasakoja savo atžalas vežiojantis į Gargždų ugdymo įstaigas.

„Turime dvejų metų vaiką, planavom gauti vietą, bet negavom nei vienam, nei kitam kaime. Šitas darželis turėjo pagerinti situaciją, naujų vietų planuota, Klaipėdos rajone labai opi darželių situacija. Visi išskėstomis rankomis laukia, kad galėtų grįžti į darbus“, – kalbėjo rajono gyventojas, sunerimęs ir dėl vaizdo prie renovuojamos įstaigos – modernios medinės žaidimų inventoriaus dalys mėtosi patvoriuose, jas lydo lietus.

Klaipėdos rajone labai opi darželių situacija. Visi išskėstomis rankomis laukia, kad galėtų grįžti į darbus.

Užtruko dėl klaidų projekte

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas 15min teigė, jog iš tiesų kilo tam tikrų problemų vykdant renovacijos darbus. Juos vykdo vienas statybos rangovas, tačiau dėl klaidų ir neatitikimų projekte teko ieškoti naujo projektuotojo, tad procesas užtruko.

„2019 metų liepą turėjo prasidėti statybos, jos užtruko dėl to, kad reikėjo iškelti bibliotekos skyrių. Pats startas buvo vėluojantis, o vėliau atsirado nemažai pakitimų projekte. Projektuotojai buvo sunkiai bepagaunami. Galiausiai atsisakė autorinių teisių ir buvo atliekama projekto korektūra. Dar viena priežastis – dalies medžiagų laiku negavo rangovas dėl COVID-19. Bet kokiu atveju, tikimės, kad iki naujų metų užbaigsim, išorė jau baigta, vyksta darbai viduje“, – pasakojo A.Bogdanovas.

A.Bogdanovo teigimu, planuota, jog rugsėjį pastatas bus atidarytas, tačiau, deja, to padaryti nepavyko.

Įvairioms paskirtims prieš tai tarnavęs pastatas, kuriame veikė bendruomenės centras, biblioteka, pritaikomas darželio funkcijoms, darbų metu keistos vidinės patalpos.

Stinga darželių

Pasak administracijos direktoriaus, Klaipėdos rajonas yra vienas sparčiausiai augančių rajonų pagal gyventojų skaičių, tad susiduriama su nemažais iššūkiais – vietų stygiumi darželiuose, mokyklų trūkumu priemiesčiuose, taip pat stinga įvairių socialinių paslaugų.

„Darželių klausimą pradėjom spręsti dar praėjusiais metais. Klaipėdos rajono taryba patvirtino didesnes išmokas, kurios siekia 200 eurų už vaiką, jei veda į privatų darželį. Tai pasiteisino, nuo šių metų turime 250 naujų vietų darželiuose. Atėjo privatus sektorius, kurie įrengė nemažai naujų darželių. Tikimės ir toliau tęsti šią priemonę, planuojame ir naujų darželių Gargžduose, Slengiuose. Rajone atsiras bent keli nauji darželiai, Slengiuose jau ateinančiais metais turėtų būti atidarytas. Slengiuose ir naujas daugiafunkcis centras projektuojamas – darželis su mokykla, – bet greičiausiai ne anksčiau kaip po dvejų metų. Bandome šį projektą įgyvendinti viešos ir privačios partnerystės būdu, žadame ieškoti investuotojo, kuris pastatytų didelį darželį su mokykla“, – pasakojo A.Bogdanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius