Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos universiteto studijų infrastruktūra atnaujinta už 7 mln. Lt

Klaipėdos universitetas baigė įgyvendinti daugiau nei dvejus metus trukusį studijų bazės įrangos atnaujinimo projektą, kurio vertė – 7 milijonai litų. Įsisavintos lėšos pagerino humanitarinių ir socialinių mokslų ir menų studijų bei universiteto IT infrastruktūrą.
Klaipėdos universiteto miestelyje
Klaipėdos universiteto miestelyje / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Europos Sąjungos finansuojamas projektas buvo skirtas socialinių mokslų, humanitarinių mokslų ir menų studijų infrastruktūros atnaujinimui, studijų kokybės gerinimui. Vykdant projektą sukurta tinkama  IT infrastruktūra, reikalinga kokybiškam ir inovatyviam studijų vykdymui. Projektinės lėšos taip pat buvo panaudotos viso universiteto informacinių technologijų infrastruktūrai pagerinti. Buvo įsigyti nauji serveriai, duomenų saugykla, įdiegtos kelios naujos informacinės sistemos.

Naujoji infrastruktūra leido universitete įdiegti virtualių darbo vietų sistemą. Dabar studentas,  pradėjęs dirbti kompiuterių auditorijoje, po paskaitos gali prisijungti prie savo darbo vietos tiek iš savo asmeninio nešiojamo kompiuterio, tiek iš namuose ar bendrabutyje esančio stacionaraus, ir tęsti savo darbą lygiai nuo tos vietos, kurioje buvo sustojęs. Vienas projekto uždavinių buvo sukurti galimybę  studentams dirbti su savo duomenimis, nepriklausomai nuo darbo vietos.

Humanitarinių mokslų fakultete įrengtos modernios multimedijos ir kalbų mokymo laboratorijos – įrengta 51 kompiuterizuota darbo vieta, aprūpinta naujausiomis kalbų mokymo programomis.  Menų fakultete paruoštos režisūros ir vokalinės ir instrumentinės muzikos auditorijos ir choreografijos salė – suremontuotos patalpos, įrengti akustiniai sprendimai, speciali grindų danga salėje, sukomplektuotos sudedamosios scenos, įrengtos apšvietimo ir įgarsinimo sistemos. Įsigyti nauji muzikos instrumentai – tūba, saksofonas, akordeonas, fortepijonas, kanklės ir būgnų komplektas. Taip pat įrengtos kompiuterinės darbo vietos, padedančios kurti muziką, redaguoti partitūras ir dirbti su vaizdo informacija.

Už projekto lėšas paruoštos ir architektūros, dizaino ir dailės auditorijos – suremontuotos patalpos, panaudojus pagal specialų projektą pagamintus baldus, įrengta kompiuterizuota auditorija –  individualiose darbo vietose studentai gali dirbti tiek kompiuteriu, tiek braižymo lenta. Įrengtos  specializuotos vietos darbui su GIS ir trimate grafika bei su didelio formato popieriniais brėžiniais.

Studentų lauko geodezijos praktikai ir teritorijų toponuotraukų rengimui įsigytas geodezinis matavimo prietaisas – Totalinė stotis. Dailės auditorijos aprūpintos naujais molbertais.

Pedagogikos fakultete įrengta psichofiziologijos laboratorija ir konsultavimo bei konsultavimo proceso stebėjimo kabinetai – suremontuotos patalpos, pastatyti baldai, sumontuota įranga. Konsultavimo mokymo kabinetai sujungti bendra stebėjimo sistema (audio ir video ryšiu), įrengtas grupinio konsultavimo kabinetas, trys individualaus konsultavimo kabinetai, konsultavimo stebėjimo auditorija,  laboranto (dėstytojo) kabinetas su centriniu kompiuteriu – serveriu. Įsigyta psichofiziologinių matavimų  įranga ir unikali Neuropsichologinių testų baterija. Čia pat įrengta žmogaus motorikos laboratorija – suremontuotos patalpos, pastatyti baldai.  Moksliniams tyrimams atlikti įsigyta kūno analizatorius, veloergometras, šuolių ir bėgimų parametrų  matuoklis, širdies ritmo monitoriai, multifunkcinis treniruoklių centras, elipsinis treniruoklis ir kita panaši  įranga.

Pasak projekto vadovo Gintaro Kučinsko, šis studijų bazės įrangos atnaujinimo projektas buvo itin  sudėtingas dėl savo plačios apimties: „Projektinės veiklos apėmė tiek remonto darbus, tiek baldų, IT technikos ir programinės įrangos, tiek itin specializuotos įrangos (fiziologiniai matuokliai, treniruokliai, psichofiziologinių tyrimų įranga, muzikiniai instrumentai, įgarsinimo, apšvietimo technika ir pan.)  įsigijimą. Tačiau, nežiūrint į tai, projektas sėkmingai įgyvendintas, projekto tikslai pasiekti“, – sako G.  Kučinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius