Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministerija M.Lukšienės premiją skyrė Vilniaus gimnazijos mokytojai Astai Navickaitei

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) Meilės Lukšienės premiją šįmet skyrė Vilniaus Žemynos gimnazijos biologijos vyresniajai mokytojai biomedicinos mokslų daktarei Astai Navickaitei, teigiama pranešime žiniasklaidai. Ji, ŠMM teigimu, premijos nusipelnė už siekį eiti už įprastų mokyklos ribų, už darbą, kuris sulieja teoriją ir praktiką, už vaisingas pastangas į mokyklą atnešti mokslinius tyrimus.
Meilės Lukšienės premijos 2017 laureatė Asta Navickaitė
Meilės Lukšienės premijos 2017 laureatė Asta Navickaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A.Navickaitė darbą mokykloje pradėjo 2007 m., 2014 m. apgynė biomedicinos daktaro disertaciją. Mokytoja aktyviai palaiko ryšius su mokslo bendruomene, dalyvauja tarptautiniuose projektuose. Bendradarbiaudama su VU ir LEU mokslininkais organizavo mokiniams laboratorinių darbų savaitę.

„Man mokykloje smagiausia matyti mokinių augimą – kai vaikas išmoksta kažką naujo, padaro kažką, ko nesitikėjo padaryti, ir ateina žibančiomis akimis klausdamas: ką galėčiau padaryti dar?“ – teigia M.Lukšienės premijos laureatė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renginio akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renginio akimirka

Meilės Lukšienės premiją ŠMM 2010-aisiais įsteigė pedagogams (ne vyresniems nei 35 m.) už demokratiškumo, bendruomeniškumo, pilietiškumo, tautiškumo, humanizmo ir kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą. Premija siekiama įprasminti daktarės M.Lukšienės atminimą ir skatinti jaunus pedagogus aktyviai įsitraukti į švietimo plėtotės darbus. Premijos laureatas įsipareigoja tęsti ir plėtoti M.Lukšienės idėjas ir dalyvauti pažangiausių mokytojų sambūryje.

Kandidatūras premijai teikė patys asmenys, švietimo įstaigų vadovai, švietimo įstaigų savininko teises ir pareigas įgyvendinančios institucijos, mokytojai, mokiniai, tėvai ir jų organizacijos, nevyriausybinės organizacijos, švietimo asociacijos. Premijos dydis – 120 BSI (šiuo metu 4560 Eur.). Ji skiriama kiekvienais metais.

M.Lukšienės premijos laureatais yra tapę Kauno šv. Mato vidurinės mokyklos matematikos ir informatikos mokytojas Vygantas Kornejevas, Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos chemijos mokytojas Ramūnas Skaudžius, Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos anglų kalbos mokytoja Rūta Pivoriūnaitė, Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos fizikos mokytojas Tomas Kivaras, Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos technologijų mokytojas Donatas Kriukas, Klaipėdos Vitės pagrindinės mokyklos specialioji pedagogė Kristina Stankutė-Matė, Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos fizikos mokytojas Antanas Kalinauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius