-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministerija žada maždaug ketvirtadaliu didinti stipendijas studentams

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) trečiadienį pranešė siūlanti nuo kitų metų rugsėjo 24 procentais didinti skatinamąsias stipendijas studentams.
Monetos ant sąsiuvinio
Stipendija / 123rf.com

„Siekiame didinti skatinamąsias stipendijas. Socialiniams partneriams ir Vyriausybei pritarus mūsų siūlymui, lėšos skatinamosioms stipendijoms kiltų ketvirtadaliu", – pranešime cituojama švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Į studijų krepšelį įskaičiuota studentų skatinimui skiriama suma kiltų nuo 95 iki 117,8 eurų metams. Tai pareikalautų papildomų 146 tūkst. eurų.

ŠMM informavo, jog 2016 metais didesnes skatinamąsias stipendijas ministerija finansuos iš biudžeto projekte numatytų asignavimų švietimui, tačiau vėlesniais metais prašys papildomų lėšų.

Skatinamųjų stipendijų dydį ir skyrimo tvarką – kiek studentų, už kokius akademinius pasiekimus, kokio dydžio stipendijas gauna – nusistato kiekviena aukštoji mokykla. Universitetai ir kolegijos pačios sprendžia, ar skatinti daugiau studentų mažesnėmis stipendijomis, ar mažiau studentų – didesnėmis.

Didesnės studentų skatinimui skiriamos lėšos į aukštąsias mokyklas ateitų kartu su 2016 metais į aukštąsias mokyklas įstosiančiais visų pakopų pirmakursiais.

Keliant stipendijas siekiama įgyvendinti Vyriausybės ir Lietuvos studentų sąjungos susitarimą iki 2018 metų studentams skatinti skiriamas valstybės lėšas palaipsniui didinti iki 50 procentų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius