-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mokiniai pirmą kartą rengia visuotinį žinių ir gebėjimų įsivertinimą prieš egzaminus

Vasario 8 d. prasidės ir iki kovo 1 d. vyks visuotinis žinių ir gebėjimų įsivertinimo prieš brandos egzaminus projektas „Įsivertink prieš egzaminą“, kurį rengia Lietuvos mokinių parlamentas kartu su internetine ruošimosi brandos egzaminams sistema „Egzaminatorius.lt“.
Antradienį šalies abiturientai laiko valstybinį istorijos brandos egzaminą
Mokiniai galės įsivertinti žinias prieš valstybinius brandos egzaminus / Karolinos Pansevič nuotr.

Žinių ir gebėjimų įsivertinimas numatytu laiku vyks interneto svetainėje egzaminatorius.lt, jame nemokamai galės dalyvauti visi iš anksto užsiregistravę 11 ir 12 klasių mokiniai. Tikimasi, kad įgyvendinant projektą bus sukurti objektyvūs ir palyginami visos Lietuvos mokinių reitingai, atlikta išsami jų žinių ir gebėjimų analizė.

Tikisi iki 10 tūkst. dalyvių

11 ir 12 klasių moksleiviams bus suteikta galimybė įsivertinti biologijos, matematikos ir istorijos žinias bei gebėjimus. Atlikti užduotis bus galima kompiuteriu, išmaniuoju telefonu ar planšete.

„Iki šiol egzaminas asocijuodavosi su įtampa ir nežinia. Projektas „Įsivertink prieš egzaminą“ suteiks galimybę išbandyti save nebijant gauti blogą pažymį, leis pamatyti save bendrame Lietuvos mokinių kontekste ir suprasti, kokių įgūdžių moksleiviui trūksta. Svarbu, kad mokiniai galės dalyvauti anonimiškai ir tik patys matys savo rezultatus. Dalyvauti projekte visai nesudėtinga, tereikia užsiregistruoti“, – sako Lietuvos mokinių parlamento pirmininkė Gabrielė Makarevičiūtė.

Ji pabrėžia, kad šis projektas, skirtingai nei mokyklose rengiami bandomieji egzaminai, leis įsivertinti savo žinias ne vien lokaliu mokyklos lygiu, bet ir visos šalies mastu: „Labai svarbu, kad mokinių reitingas ir išsami jų žinių analizė bus atlikta ne po egzaminų, kaip yra įprasta, tačiau dar likus pakankamai laiko žinių spragoms užpildyti.“

Nors visuotinis įsivertinimo projektas rengiamas pirmą kartą, tikimasi, kad taip savo žinias ir gebėjimus pasitikrins apie 10 tūkst. mokinių. 11 ir 12 klasių moksleiviams bus suteikta galimybė įsivertinti biologijos, matematikos ir istorijos žinias bei gebėjimus. Atlikti užduotis bus galima kompiuteriu, išmaniuoju telefonu ar planšete.

Atitinka egzaminų reikalavimus

Internetinės sistemos „Egzaminatorius.lt“ metodikos vadovė Jūratė Mikulevičiūtė tvirtina, kad turinį projektui parengė aukščiausios kvalifikacijos mokytojai ekspertai, todėl užduotys yra kokybiškos, patikimos ir atitinka egzaminų programų reikalavimus.

Pasak specialistės, projektas bus labai naudingas ne tik mokiniams, nes jie sužinos savo stipriąsias ir silpnąsias puses, bet ir pedagogams, mokyklų administracijai, abiturientų tėvams. Projektui pasibaigus bus prieinama detali statistika apie mokinių žinių ir gebėjimų įsivertinimo rezultatus, tačiau svarbiausia, jog iki brandos egzaminų bus likę pakankamai laiko pasimokyti, kad brandos egzaminų rezultatai būtų geresni.

Statistiką viešins po kiekvieno egzamino

Projekto „Įsivertink prieš egzaminą“ organizatoriai vasario 8 d. rengs biologijos, vasario 18 d. – matematikos, o kovo 1 d. – istorijos žinių ir gebėjimų įsivertinimą. Po kiekvieno etapo bus paviešinti apibendrinti statistiniai duomenys, kaip abiturientams sekėsi atlikti vieno ar kito dalyko užduotis. Prie savo paskyros prisijungę moksleiviai galės sužinoti, kaip jie atliko užduotis, kaip jų rezultatai atrodo visos šalies mokinių mastu, pamatyti išsamią savo rezultatų analizę ir ja pasidalinti su savo mokytojais.

Lietuvos mokinių parlamentas – tai Lietuvos mokinių kas dvejus metus demokratiškai renkama 95 mokinių organizacija, ginanti šalies mokinių nuomonę, teises ir interesus. 

Internetinę mokymo, mokymosi ir pasiruošimo brandos egzaminams sistemą „Egzaminatorius.lt“ sukūrė bendrovė „E.mokykla“, kurianti skaitmenines mokymo ir mokymosi priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius