Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokinius sveikino iš EMA pratybų nužengę personažai

Vilniaus S.Daukanto progimnazijos mokiniai mokslo metų pradžia atsimins dar ilgai – Rugsėjo 1-osios proga juos aplankė iš elektroninių pratybų EMA nužengę personažai sumanioji Gabrielė, tyrinėtojas Kazimieras, svajoklis Antanukas. Linksmieji personažai sveikino mokinius su mokslo metų pradžios švente ir linkėjo draugystę tęsti visus metus.
Mokinius sveikino elektroninių pratybų EMA personažai
Mokinius sveikino elektroninių pratybų EMA personažai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sumaniąją Gabrielę, Tyrinėtoją Kazimierą, Svajoklį Antanuką pasitikusi Rita

Raižienė, Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos mokytoja metodininkė, kuri kūrė matematikos užduotis 5-6 klasės pratyboms, pripažino, kad šie metai kitokie – pirmą kartą su šeštaklasiais išbandys elektronines pratybas.

„Penktaklasių atsiliepimai buvo labai geri, jie visus metus draugavo su šiais personažais, nuotaikingai atlikinėjo užduotis, todėl labai puiku, kad mokiniai turi galimybę gyvai susipažinti su EMA personažais, kurie juos mokantis lydės visus metus“, – sakė R.Raižienė.

Mokytoja pasakojo, kad vaikai vis laukdavo matematines užduotis padedančio spręsti svajoklio Antanuko veiksmų – jis EMA pratybose vis pastebi matematinius reiškinius. Vaikai su juo susitinka spręsdami matematines užduotis, kartais pabūna net jo mokytojais – primena jam gilioje atminties kertelėje užstrigusią taisyklę ar atranda susiraizgiusio sprendimo kelią.

Sumanioji Gabrielė vaikams padeda susivokti lietuvių gramatikos pasaulyje. Ji net nemirktelėdama, pritaiko gramatikos taisykles įvairiose užduotyse. Kartais Gabrielė dėl savo neregėto apsiskaitymo, užsispyrimo ir ne kiekvienam būdingo atkaklumo, lyginama su lietuvių literatūros veikėja, įžymiąja rašytoja Gabriele Petkevičaite-Bite.

Tuo tarpu Kazimieras yra labai smalsus, ne veltui tyrinėtojas. Dėl nuolatinio noro atrasti ir išradingumo, Kazimieras galėtų būti lyginamas su garsiuoju XVII amžiaus artilerijos inžinieriumi, raketų išradėju Kazimieru Simonavičiumi. Su Kazimieru mokiniai susitinka pažindami gamtos pasaulį.

Taip puikiai mokiniams pažįstamus atgimusius EMA pratybų personažus galite išvysti ir savo klasėje – tereikia registruotis el. paštu, adresu info@epratybos.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius