Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokyklose – sveikesnis maistas

Europos Parlamentas pritarė, kad vaisių, daržovių ir pieno vartojimo skatinimo programoms mokyklose būtų skiriama daugiau pinigų. Be to, Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos šalių moksleiviai galės lankytis ūkiuose ir susipažinti, kaip maistas patenka ant mūsų stalo.
Mokykloje papietauti pasiseka ne visiems.
Mokyklos valgykloje / Valdo Kopūsto/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Valgykla

Šiuo metu daugiau nei aštuoniasdešimt procentų Lietuvos darželinukų ir pradinukų kelis kartus per savaitę nemokamai gauna obuolių, morkų, sulčių, jogurtų ar varškės sūrelių. Pagal naująją programą, šiuose produktuose negalės būti skonio stipriklių ir dažiklių.

Taip pat numatoma skirti papildomų pinigų švietimui, bandant išvengti kuriozinių situacijų, kai vaikai mano, jog pienas gaminamas prekybos centruose.

Dalis europarlamentarų mano, kad naujoji programa leis kovoti su vaikų nutukimu ir nesveika mityba. Tuo metu skeptikai teigia, kad Europos Sąjunga neturėtų reguliuoti tokių dalykų, kaip vaikų maistas. Lietuva iki šių metų pabaigos nemokamų daržovių, vaisių ir pieno produktų tiekimui į mokyklas ir darželius gaus daugiau nei milijoną eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius