Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokytojų algų kėlimas neramina studentus – iš kur bus paimti 6 mln. eurų?

Studentai sunerimę dėl Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) planų skirti 6 mln. eurų mokytojų algų kėlimui. Kaip teigiama Lietuvos studentų sąjungos (LSS) pranešime spaudai, staiga atrasti ir švietimo ir mokslo ministrės mokytojams žadami pinigai gali būti tie patys, kurie buvo paskirti kompensacijoms dėl nevykusios rotacijos išmokėti ar studijų kokybei gerinti.
Audronė Pitrėnienė
Audronė Pitrėnienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Sunku suprasti, kodėl ministrė Audronė Pitrėnienė atvirai nepasakė iš kur bus rasti papildomi 6 mln. eurų. Visi suprantame, jog papildomai pinigų neatsirado, vadinasi, turės nukentėti kitos sritys“, – pranešime cituojamas LSS prezidentas Paulius Baltokas.

Lietuvos studentų sąjunga pasisako prieš numanomą ŠMM ketinimą mokytojų algų fondą didinti galimai apkarpant išlaidas aukštajam mokslui, studijų kokybei, studijų krepšeliams ar kompensacijoms.

„Gesindama rotacijos krizę, kai nebuvo patvirtintas rotacijos modelis ir dėl to gerai besimokę studentai nebuvo rotuoti bei negavo valstybės finansavimo, ministerija skyrė 4,8 mln. eurų studentų sumokėtiems pinigams už mokslą kompensuoti, rotacija aukštosiose mokyklose vis dar nevyksta, tad jaustumėmės tikrai apgauti sužinoję, kad mokytojų algos didės gerai besimokančių studentų sąskaita“, – baiminasi LSS prezidentas.

Anot jo, ŠMM neturėtų karpyti kitų eilučių išlaidų, o imtis struktūrinių sprendimų, kurie leistų mokytojams turėti normalų krūvį ir padorų užmokestį už valstybiniu požiūriu vienos reikšmingiausių sričių – jaunimo lavinimo – atlikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius