-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nauji tarptautiniai universitetų reitingai: VU nepralenkiamas ir toliau

Trečiadienį paaiškėjo pasaulinio dalykinio universitetų reitingo „QS World University Rankings by Subject 2018” rezultatai. Į geriausiųjų sąrašą pateko trys Lietuvos aukštosios mokyklos – Vilniaus Gedimino technikos (VGTU), Vilniaus (VU) ir Kauno technologijos (KTU) universitetai.
Vilniaus Universitetas
Vilniaus universitetas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

VU pasitempė fiziniuose moksluose

Tiek pagal studijų kryptis, tiek pagal studijų sritis, labiausiai, kaip ir ankstesniais metais, pasižymėjo VU. Ši aukštoji mokykla buvo reitinguota 27 studijų kryptyse ir 3 srityse – menų ir humanitarinių mokslų, (401–450 vieta kaip ir praeitais metais), socialinių mokslų ir vadybos (451–500 vieta kaip ir praeitais metais) bei fizinių mokslų (400 vieta, 2017-aisiais – 401–450 vieta).

Anot universiteto rektoriaus prof. Artūro Žukausko, tarptautinių pozicijų stiprinimas yra strateginis universiteto prioritetas, didinantis patrauklumą tarp užsienio tyrėjų ir leidžiantis pritraukti daugiau užsienio studentų.

„Ypač džiugina kalbų studijų įvertinimas – akivaizdu, kad jos yra aukščiausio pasaulinio lygio“, – VU svetainėje komentuoja rektorius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Žukauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Žukauskas

VGTU stiprino socialinius mokslus

Į pasaulinį reitingą buvo įtrauktos 4 VGTU studijų kryptys ir 2 sritys. Tai – inžinerija ir technologijos (329 vieta, 2017-aisiais – 325 vieta), socialiniai mokslai ir vadyba (315 vieta, 2017-aisiais – 340 vieta).

Kad statybos inžinerija ir architektūra yra VGTU stiprybės, anot rektoriaus prof. dr. Alfonso Daniūno, – ne naujiena.

„Tačiau ir antrus metus sparčiai augantys socialinių mokslų rezultatai rodo kryptingą universiteto tikslų siekimą. VGTU socialiniai mokslai yra išskirtiniai – jie taip pat remiasi technologijomis, o tai šiandien, kai kalbame, pavyzdžiui, FinTech, LegalTech, yra itin vertinama, pripažįstama bei atsispindi tarptautinių reitingų rezultatuose. Siekiame ne tik išlaikyti vieno iš regiono lyderių vardą, bet kartu ir kopiame į aukštesnes pozicijas“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas A.Daniūnas.

Alfredo Pliadžio nuotr./ Alfonsas Daniūnas
Alfredo Pliadžio nuotr./ Alfonsas Daniūnas

KTU pasižymėjo technologijose ir inžinerijoje

Sąraše reitinguojamas KTU pasižymėjo inžinerijos ir technologijų srityje (451–500 vieta kaip praeitais metais).

Tokią poziciją, anot KTU, nulėmė kylantys akademinio personalo ir darbdavių apklausų rezultatai.

„Reputacija tarp darbdavių išaugo 3,8 balo ir pasiekė 64 balų įvertinimą, tuo tarpu akademinė reputacija ūgtelėjo dar ženkliau ir pasiekė 64,2 balų įvertinimą. Tai rodo didėjantį pasitikėjimą KTU darbuotojais ir augančią universiteto ruošiamų specialistų paklausą darbo rinkoje“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno technologijos universitetas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno technologijos universitetas

Tarptautinio reitingo „QS World University Rankings by Subject 2018“ sudarytojai šįmet vertino daugiau nei 4500 universitetų – reitingavo 1130. Geriausieji buvo reitinguojami 48 studijų krptyse ir 5 srityse, pozicionuojami pagal išorinius šaltinius, reputaciją tarp akademinio personalo, reputaciją tarp darbdavių bei pagal publikacijų citavimo ir H indeksą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius