Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karalienės Mortos mokyklos ir „Vaikystės sodo“ vadovu tapo Tomas Deržanauskas

Privačių vaikų darželių tinklas „Vaikystės sodas“ ir Karalienės Mortos mokykla, valdanti mokyklas Vilniuje ir Kaune, turi naują vadovą – iš jau buvusios vadovės Jurgos Busilienės direktoriaus pareigas perima Tomas Deržanauskas. Jis yra sukaupęs didelę patirtį dirbant tokiose IT bendrovėse kaip IBM, „Samsung“ bei „Lenovo“, taip pat ėjo vieno iš „Volkswagen“ autocentrų Lietuvoje generalinio direktoriaus pareigas. T. Deržanauskas Karalienės Mortos mokykloje ir „Vaikystės sode“ darbą pradėjo nuo š. m. rugsėjo 8 d., rašoma pranešime spaudai.
Tomas Deržanauskas
Tomas Deržanauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Džiaugiamės, kad prie mūsų komandos prisijungė patyręs, profesionalus ir ambicingas vadovas. Tomas yra sukaupęs didžiulę verslo vystymo patirtį solidžiose tarptautinėse įmonėse, kurią galės pritaikyti Karalienės Mortos mokyklos ir „Vaikystės sodo“ tolimesniam sėkmingam augimui. Itin vertiname naujojo vadovo kompetencijas, lemsiančias kryptingą įstaigų veiklos plėtrą. Aš savo ruožtu toliau būsiu susitelkusi į strateginius ugdymo klausimus, mano prioritetu išliks švietimo sritis, o Tomo – strateginis bei vadybinis verslo plėtojimas“, – sako „Vaikystės Sodo“ ir Karalienės Mortos mokyklos steigėja dr. Austėja Landsbergienė.

Prieš pradėdamas vadovauti Karalienės Mortos mokyklai bei „Vaikystės sodui“ T.Deržanauskas dirbo bendrovėje „Samsung Electronics Baltics“, kur nuo 2019 metų ėjo pardavimų vadovo pareigas. Jis pabrėžia – nors švietimo sritis jam yra ganėtinai nauja, tačiau veiklos principai išlieka panašūs.

„Tapti ugdymo įstaigų vadovu – netikėta, tačiau labai jaudinanti patirtis. Siekti maksimalaus rezultato kartu su komanda įkvepia besąlyginis visos bendruomenės tikėjimas švietimo potencialu, veiklos prasme, man artimomis vertybėmis. Labai simboliška, kad pačią pirmąją mano darbo dieną mokykloje buvo įteikiami Kembridžo egzaminų diplomai, o aukščiausius įvertinimus gavo net 42 mokiniai. Tai yra aukščiausio lygio ugdymo kokybės įrodymas, todėl mano užduotis – darni tolimesnė įstaigų veikla, lemianti išskirtinę aplinką tarptautiniam išsilavinimui“, – kalba T.Deržanauskas.

Anot jo, nepaisant pokyčių vadovybėje, Karalienės Mortos mokyklos ir „Vaikystės sodo“ veiklos tęstinumas bus užtikrintas kaip įprastai.

Karalienės Mortos mokykla šiuo metu turi du padalinius Vilniuje ir Kaune, taip pat veikia 9 „Vaikystės sodo“ darželiai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje. Iš viso šiose įstaigose mokosi daugiau nei 1350 vaikų. Mokymo procesas čia vykdomas pagal autorinę dr. A.Landsbergienės kontekstinio ugdymo sistemą.

2017 m. Karalienės Mortos mokyklai suteiktas Kembridžo mokyklos statusas, kuris įpareigoja užtikrinti nustatytų reikalavimų vykdymą bei garantuoja Kembridžo standartą atitinkančią ugdymo kokybę. 2021 m. Karalienės Mortos mokyklai suteikta Tarptautinio bakalaureato akreditacija. Tarptautinio bakalaureato diplomus pripažįsta ir vertina daugybė aukštųjų mokyklų visame pasaulyje. Organizacijos „International Baccalaureate“ duomenimis, kasmet jų programą baigę abiturientai savo paraiškas siunčia į maždaug 3300 aukštojo mokslo įstaigų 90 valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius