Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujuoju KTU gimnazijos direktoriumi taps fizikos mokytojas Tomas Kivaras

Naujuoju Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktoriumi taps Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos fizikos mokytojas Tomas Kivaras. Universiteto rektorius Petras Baršauskas BNS sakė, kad tokį sprendimą priėmė trečiadienį posėdžiavusi komisija.
Tomas Kivaras klasėje
Tomas Kivaras / Asmeninio albumo nuotr.

„Jis jaunas ir ne vienerius metus dirba su talentais, su jaunais, gabiais vaikais ir turi daug puikių pasiekimų“, – sakė P.Baršauskas.

Jis pabrėžė, kad renkant naują gimnazijos vadovą, savo žodį galėjo tarti ir mokyklos bendruomenė – tėvai, moksleiviai, mokytojai ir alumnai. T.Kivaras buvo geriausiai įvertintas tiek mokytojų, tiek moksleivių, alumnai ir tėvai šiek tiek palankiau įvertino kitą kandidatę – KTU Studentų ugdymo centro direktorę Viliją Dabrišienę.

„Tačiau suvidurkinus vertinimą – T.Kivaras buvo daugiausia gavęs iš visų bendruomenių“, – teigė P.Baršauskas.

Be šių dviejų kandidatų į direktorės pareigas taip pat pretendavo Lietuvos edukologijos universiteto Ugdymo pagrindų katedros lektorė Kristina Gailienė.

KTU teigimu, trisdešimtmetis T.Kivaras yra Vilniaus universiteto taikomosios fizikos bakalauras ir medžiagotyros ir puslaidininkių fizikos magistras. Vytauto Didžiojo universitete yra įgijęs mokytojo profesinę kvalifikaciją.

Anglų, rusų ir prancūzų kalbas mokantis būsimasis gimnazijos vadovas yra Lietuvos mokinių fizikos olimpiados tarybos narys, Lietuvos fizikos mokytojų asociacijos Vilniaus valdybos narys, Vilniaus miesto fizikos mokytojų metodinės tarybos narys, „Renkuosi mokyti“ alumnų narys. 2013 metais jis tapo dr. Meilės Lukšienės premijos laureatu.

„Tai didžiausia atsakomybė, kuri gyvenime man yra tekusi. Turiu daug idėjų, minčių, ką ir kaip reikėtų daryti, tačiau iki šiol tai buvo tik vizija, o dabar jau reikia apmąstyti, kaip viską įgyvendinti“, – KTU pranešime cituojamas T. Kivaras.

Prisistatydami visi pretendentai pabrėžė siekiantys išsaugoti ypatingą KTU gimnazijos bendruomenės identitetą, savitą aplinką, kuri ypač svarbi ugdant gabius vaikus. Kaip tobulintinos sritys buvo pažymėtas mokyklos didesnio atvirumo – tiek bendradarbiaujant su kitomis ugdymo įstaigomis Lietuvoje ir užsienyje, tiek dalyvaujant visuomenėje vykstančiuose procesuose – skatinimas bei naujų ugdymo būdų paieška.

T.Kivaras gimnazijos direktoriaus darbą pradės balandžio pradžioje.

Naujo vadovo gimnazijai ieškoma po to, kai iš pareigų pasitraukė nuo pat įkūrimo jai vadovavęs Bronislovas Burgis. Jis šiuo metu teisiamas dėl sistemingo nepilnametės bauginimo, naudojant psichinę prievartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius