-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidoje jau matyti pirmieji Europos architektūros studentų asamblėjos rezultatai

Liepos 22 dieną prasidėjęs vienas didžiausių ir svarbiausių Europoje architektūros kūrybinių dirbtuvių renginių – EASA 2016 – Europos architektūros studentų asamblėja „Not yet decided“ tampa vis labiau pastebimas miesto erdvėse.
Nidoje jau matyti pirmieji Europos architektūros studentų asamblėjos rezultatai
Nidoje jau matyti pirmieji Europos architektūros studentų asamblėjos rezultatai / Organizatorių nuotr.

Virš 20 konstrukcinių ir apie 10 teorinių kūrybinių dirbtuvių apjungianti asamblėja įpusėjo ir jau kviečia pažvelgti į pirmuosius rezultatus ir kūrybinius procesus. Iš daugelio vienu metu vykdomų projektų, kuriems vadovauja užsienio bei Lietuvos architektai, bene ryškiausi yra apžvalgos bokštas „Highlight“, atsirasiantis šalimais Nidos švyturio ant buvusių poilsio namų pamatų; taip pat ant arčiausiai Parnidžio Kopos esančios prieplaukos kylanti medinė instaliacija „The Living Boom“, sukursianti naują susitikimų erdvę; akis jau traukia pagrindiniame Nidos paplūdimyje nutūpusi Suomių architektų statoma sauna. Svarbūs teorinių kūrybinių dirbtuvių rezultatai - „Bring Nida Full Circle“ jau surengė ne vieną diskusiją su miestelio bendruomene ir žaidimo forma sprendė ateities klausimus.

Asamblėjos svečiams paskaitas vedė žurnalistas Rytis Zemkauskas, Vilniaus Šiuolaikinio Meno Centro direktorius Kęstutis Kuizinas, architektūros istorikė Marija Drėmaitė, kino menininkas Arata Mori, filosofas Paulius Rimkevičius, architektė Elena Archipovaitė.

50 šalių apjungiantis tarptautinis renginys truks iki rugpjūčio 7 dienos. Rugpjūčio 6-oji – atvirų durų diena, kuomet visuomenei bus pristatyti renginio rezultatai, visi norintys kviečiami užsukti ir atrasti naujus renginio metu Nidoje atsirasiančius įvairaus mąstelio architektūros objektus, instaliacijas, susipažinti su teorinių kūrybinių dirbtuvių darbo rezultatais.

EASA per 35 metų gyvavimą sukūrė unikalų architektūros studentų bei jaunų architektų tinklą Europoje. Tai didelį kūrybinį užtaisą turinti bendruomenė, kurios tikslas pagerinti miestų gyvenimą, suprasti vietos problematiką ir savo kompetencijos ribose pasiūlyti profesionalius sprendimus problemoms spręsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius