-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Noriu pažinti“: Nematomas augalų gyvenimas

Pačios įdomiausios tos pamokos, per kurias galima pamatyti, kaip gi iš tiesų vyksta vadovėliuose aprašyti dalykai. Arba dar įdomiau – galima patiems atlikti eksperimentą.

Tokią galimybę Lietuvos moksleiviams suteikia iniciatyvą „Mokslininkai - mokykloms“ rengianti Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) kartu su šiomis aukštosiomis mokyklomis: Lietuvos sveikatos mokslų universitetu, Kauno technologijos universitetu, Klaipėdos universitetu, Vilniaus Gedimino technikos universitetu, Vilniaus universitetu, Vytauto Didžiojo universitetu, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija.

Nuo gegužės iki birželio vidurio Lietuvos universitetų mokslininkai kviečia mokinius į svečius arba patys lankosi mokyklose ir pristato STEAM* mokslų įdomybes. Suplanuota daugiau nei 150 įvairių edukacinių veiklų, nuo robotų programavimo iki vandens sudėties tyrimų.

Šį kartą 15min žurnalistai lankėsi VDU Gamtos mokslų fakultete, kur šio universiteto profesorė Vida Mildažienė vedė neįprastą biologijos pamoką Daugų Vlado Mirono gimnazijos 3a klasės moksleiviams.

Po sudėtingu pamokos pavadinimu „Augalų žiotelių ir trichomų analizė šviesiniu mikroskopu“ slypėjo galimybė susipažinti su plika akimi nematomu augalų gyvenimu.

Kalbinti moksleiviai džiaugėsi, kad galėję žvilgtelėti į mikropasaulį, pamatyti ne tik augalų ląsteles, bet ir ant lapų gyvenančius įvairius mikroorganizmus.

„Mokslininkai – mokykloms“ yra labui puiki idėja, nes moksleiviai pakeičia aplinką ir gali patys pasijusti tikrais tyrėjais.

Gimnazistų mokytoja Danutė Zarauskienė sakė, kad „Mokslininkai – mokykloms“ yra labui puiki idėja, nes moksleiviai pakeičia aplinką ir gali patys pasijusti tikrais tyrėjais.

Tiek mokytoja, tiek moksleiviai neslėpė, kad tokia netradicinė pamoka jiems labai patiko.

Naujų ugdymo metodų taikymą mokyklose, mokymąsi kitose erdvėse skatina ir ES fondų finansuojamos priemonės - „Kokybės krepšelis“, „Ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo mokyklų veiklos tobulinimas“ ir kt.

VIDEO: „Noriu pažinti“: mokiniai pamatė slaptą augalų gyvenimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius