Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pailginusi mokslo metus ŠMM per karščius siūlo trumpinti pamokas

Svarstoma keisti higienos normas, kaip mokytis karštuoju metu, penktadienį, reaguodama į mokinių pasipiktinimą dėl prastų mokymosi sąlygų, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM). Atsižvelgdamos į oro sąlygas, tiek per šalčius, tiek per karščius, mokyklos, ŠMM tikinimu, turi užtikrinti tinkamas sąlygas ir sklandų mokymąsi visiems mokiniams ne tik pamokų metu, bet ir laikant brandos egzaminus.
Mokslo metų pradžia Žaliakalnio progimnazijoje
Mokykla / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

.Švietimo ir mokslo viceministras Gražvydas Kazakevičius tikina, kad daugelis mokyklų rado tinkamas išeitis, kaip išspręsti karščio problemą.

„Artimiausiu metu mūsų ministerijos, taip pat Sveikatos apsaugos ministerijos ir higienistų atstovai susės aptarti, kaip koreguoti higienos normas ne tik dėl šalčio, bet ir dėl karšto oro“, – teigia jis.

Pasak viceministro, jeigu mokyklose yra per karšta, mokyklos vadovai ir mokytojai gali lanksčiai reaguoti į pasikeitusias sąlygas, atsisakyti tradicinių pamokų formų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gražvydas Kazakevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gražvydas Kazakevičius

„Mokyklos gali trumpinti pamokas – daug kur jau taip daroma. Kurios turi galimybių, gali jas organizuoti lauke, jei oras nėra per karštas (higienos normose nurodoma, kad, esant didesnei nei 32 laipsnių temperatūrai, vaikų į lauką vesti nederėtų), neprisirišti vien prie tradicinės pamokos formos klasėje, – teigia ŠMM.

– Svarbu, kad vaikai visada turėtų atsigerti vandens. Laikinai verta atsisakyti ir uniformų, jeigu jos nėra tinkamos dėvėti karštu oru.“

Anot G.Kazakevičiaus, mokyklų steigėjai, savivaldybės turėtų pasirūpinti, kad normų būtų laikomasi, moksleiviams netektų mokytis ir laikyti egzaminų netinkamomis sąlygomis.

Higienos normoje yra nustatyta, kad mokymo klasėse, mokymo kabinetuose, aktų salėje oro temperatūra turi būti ne žemesnė kaip 18 °C ir šaltuoju metų laikotarpiu ne aukštesnė kaip 22 °C, o šiltuoju metų laikotarpiu ne aukštesnė kaip 28 °C.

Šįmet mokslo metai, lyginant su ankstesniais, trunka ilgiau.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenys/Mokslo metų trukmė 2016–2019 m.
Švietimo ir mokslo ministerijos duomenys/Mokslo metų trukmė 2016–2019 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius