Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadienį matematikos valstybinį egzaminą laikys 16 tūkst. abiturientų

Penktadienį į valstybinį brandos egzaminą turėtų susirinkti 15 955 kandidatai, pasirinkę laikyti šį egzaminą. Lyginant su pernai metais kandidatų skaičius sumažėjo beveik 2 500 nuo 18 400 laikiusių, rašoma spaudai išplatintame Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) pranešime.
Egzamino patalpos Vilniaus „Minties“ gimnazijoje
Egzamino patalpos Vilniaus „Minties“ gimnazijoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Atliekant matematikos valstybinio brandos egzamino užduotį, kurią sudarys trys dalys, bus galima surinkti 60 taškų. Egzamino programoje nurodoma, kad pirmą užduoties dalį sudarys 10 uždavinių su pasirenkamaisiais atsakymais, už kurių kiekvieną skiriama po vieną tašką.

Antrą dalį sudarys trumpojo atsakymo uždaviniai. Jų gali būti nuo 4 iki 10. Už antros dalies uždavinius skiriama 12 taškų. Trečioje užduoties dalyje gali būti nuo 6 iki 8 uždavinių. Atvirojo atsakymo uždaviniai vertinami ne mažiau kaip 2 taškais. Iš viso ši užduoties dalis vertinama 38 taškais“, - pasakoja Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) direktorė Rūta Krasauskienė.

Egzamino vykdymo reikalavimai kandidatams buvo prieinami jau anksčiau, tačiau juos egzamino vykdymo dieną, prasidedant egzaminui, dar kartą primins ir egzamino vykdytojai.

„Matematikos valstybiniame brandos egzamine galima naudotis skaičiuotuvu be tekstinės atminties, t. y. skaičiuotuvu, kurio klaviatūra neturi viso lotyniškojo raidyno ir skaičiuotuvo ekrane gali būti matomos viena arba dvi eilutės, iš kurių viena skirta veiksmui užrašyti, kita – atsakymui pateikti. Nacionalinio egzaminų centro interneto svetainėje pateikti skaičiuotuvų pavadinimai, dėl kurių naudojimosi per egzaminą Nacionalinis egzaminų centras gavo užklausų“, - sako R.Krasauskienė.

Kaip ir prieš kiekvieną egzaminą, savivaldybių administracijų švietimo padalinių vadovų, brandos egzaminų organizatorių ir vykdytojų buvo prašoma pasirūpinti, kad egzamino vykdymo metu egzaminų vykdymo centrų patalpose būtų geriamojo vandens ir jis būtų prieinamas visiems kandidatams.

Šiemet egzaminų metu įvesta ir papildomų saugumo priemonių. Pernai egzaminai buvo laikomi 14 asmenų grupėse, o šiemet 9 asmenų grupėse. Savivaldybių teritorijose įsteigta 18 egzaminų centrų daugiau ir 1 987 papildomos grupės, lyginant su praėjusiais metais. Pernai 1 224 egzaminų vykdymo centruose buvo 9 323 grupės, o šiais metais 1 242 centruose sukurta 11 310 grupių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius