Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji Lietuvoje „Master Days 2015“ studijų paroda atsakys į būsimų magistrantų klausimus

Pirmoji Lietuvoje „Master Days 2015“ studijų paroda atsakys į būsimų magistrantų klausimus Vasario 18–19 dienomis Vilniuje ir Kaune vyks pirmoji Lietuvoje magistro studijų paroda „Master Days 2015“, skirta susipažinti su antrosios pakopos studijų galimybėmis užsienyje.
Diplomų įteikimo ceremonija
Diplomų įteikimo ceremonija

Jos metu dalyviai bus kviečiami ne tik apsilankyti būsimiems magistrantams skirtuose seminaruose, bet ir susipažinti su populiariausių užsienio šalių universitetų atstovais ir studentais.

Kasmet galimybę pratęsti studijas užsienyje svarsto penktadalis paskutinių kursų studentų, o studijuoti svetur išvyksta beveik dešimtadalis nusprendusių rinktis antrosios pakopos studijas, – A.Jefimov.

Pasak parodos iniciatorės, stojimą į užsienio universitetus organizuojančios tarptautinės organizacijos „Kastu International“, vadovo Artur Jefimov, kasmet galimybę pratęsti studijas užsienyje svarsto penktadalis paskutinių kursų studentų, o studijuoti svetur išvyksta beveik dešimtadalis nusprendusių rinktis antrosios pakopos studijas.

Ketvirtadalis iš jų renkasi ekonomikos ar finansų studijas, 16 proc. domisi inžinerijos, 12 proc. – biomedicinos, o 8 proc. – informacinių technologijų studijų kryptimis.

„Jaunuoliai pastebi, kad darosi vis svarbiau išmanyti ne tik vietos, bet ir užsienio rinkų tendencijas, todėl vis dažniau renkasi studijas svečioje šalyje. Tarptautinėje aplinkoje įgytas išsilavinimas daugeliui atveria naujų galimybių ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse. Neretai svetur tęsiamos studijos padeda užmegzti naudingų pažinčių, įgyti praktinės patirties ir netgi suteikia pranašumą darbinantis“, – pastebi A.Jefimov.

Vis tik, apsispręsti, kurioje valstybėje siekti aukštesnio mokslinio laipsnio daugeliui studentų tebėra iššūkis. A.Jefimov sako kasdien sulaukiantis pačių įvairiausių studentų klausimų – nuo pasiteiravimų apie privalomus anglų kalbos testus, iki prašymų patarti, kaip susirasti būstą svečioje šalyje.

Dėl to išskirtinai antrosios pakopos studijoms apžvelgti skirtos parodos metu studentų lauks galimybė susipažinti su magistro programas siūlančių Danijos, Švedijos bei Nyderlandų universitetų atstovais ir studentais.

Patirtimi dalinsis esami studentai

Išvykus svetur daugelį jų nustebina itin laisva studijų sistema ir požiūris, kai mokymosi balai sudaro palyginti nedidelę dalį bendro studijų įvertinimo, o daugiausia dėmesio skiriama praktinių įgūdžių lavinimui.

Išskirtinių seminarų metu organizatoriai atsakys į studentams rūpimus mokymosi, finansinius ir kitus klausimus. Savo patirtimi su Lietuvos studentais dalinsis ir užsienyje studijuojantys tautiečiai.

Išvykus svetur daugelį jų nustebina itin laisva studijų sistema ir požiūris, kai mokymosi balai sudaro palyginti nedidelę dalį bendro studijų įvertinimo, o daugiausia dėmesio skiriama praktinių įgūdžių lavinimui.

„Mano lūkesčius pateisino problemų sprendimu pagrįsta mokymosi sistema (ang. Problem-based Learning), kuri moko studentus projektų valdymo ir darbo grupėse įgūdžių, sprendžiant realaus gyvenimo problemas. Dėstytojai visada arti studentų – pasiruošę ne tik atsakyti į klausimus, bet ir priimti jų siūlomas idėjas“, – pasakoja šiuo metu Danijoje magistro laipsnio siekianti Emilija.

Populiariausia kryptis – Danija

„Kastu International“ duomenimis, šiuo metu populiariausia magistro studijų kryptis – Danija. Tam įtakos neabejotinai turi čia siūlomos nemokamos studijos bei galimybė dirbantiems studentams gauti valstybės paramą.

Savo populiarumu Daniją sparčiai vejasi ir Nyderlandai, kuriuose magistro studijos nors ir mokamos, tačiau tetrunka vienerius metus, o jų kaina vis dar žymiai mažesnė nei daugelyje kitų Europos šalių.

Trečioje vietoje – Švedija, siūlanti nemokamą aukštos kokybės išsilavinimą. Vasario 18 dieną paroda „Master Days 2015“ lankysis Vilniuje, viešbutyje „Amberton“ (L.Stuokos-Gucevičiaus g. 1), vasario 19 dieną – Kaune, viešbutyje „Park Inn by Radisson Kaunas“ (Donelaičio g. 27).

Renginio dalyviai: Aarhus University (Danija),  Jönköping University (Švedija) , Malmö University (Švedija), Radboud University (Nyderlandai), Tilburg University (Nyderlandai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius