-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po atviro laiško ministrei ekonomikos mokslus Vilniaus universitete metęs studentas kelia sparnus į Daniją

Dabar jau buvęs Vilniaus universiteto Ekonomikos fakulteto (VU EF) studentas Justinas Švėgžda, parašęs atvirą laišką švietimo ministrei Audronei Pitrėnienei, ir be užuolankų išrėžęs nuomonę apie švietimo sistemos bei VU EF problemas, nutraukė studijas ir artimiausiu metu vyksta padirbėti į užsienį.
Vilniaus universitetas
Vilniaus universitetas / 123rf.com nuotr.

ATVIRĄ STUDENTO LAIŠKĄ MINISTREI RASITE ČIA. 

„Apie savo studijas rašau būtuoju laiku, nes, laikydamasis nuomonės, jog būsimasis mano darbdavys sugebėjimus vertins ne klausimais apie neuronus ir filosofinę gyvenimo prasmę, o profesiniais gebėjimais, šiandien pasirašiau studijų nutraukimo sutartį“, – atvirą laišką ministrei pabaigė J.Švėgžda. 

15min.lt susisiekus su juo, jaunuolis teigė artimiausiu metu besirengiantis išvykti padirbėti į užsienį. 

„Artimiausiu metu išvyksiu į Daniją padirbėti, veikiausiai ten būsiu pusę metų, kol vėl galėsiu pateikti savo paraišką stojimui į aukštąją mokyklą“, – sakė J.Švėgžda. Jis prisipažino puoselėjantis mintį studijuoti užsienyje, tačiau ir patriotizmo jausmas esą neataušęs: „Jis skatina likti čia, Lietuvoje“. 

Vaikinas teigė, kad atvirą laišką jį paskatino parašyti nepatenkinama studijų kokybė ir noras, kad kuo didesnė būsimų studentų dalis būtų informuota apie tai, kas jų laukia prestižiškiausiame Lietuvos universitete. Atviras laiškas sulaukė daugybės internautų komentarų, tačiau ministrės atsakymo po juo nėra. 

„Deja, bet jokio atsakymo iš ministrės negavau“, – 15min.lt teigė J.Švėgžda. ​

Pirmadienį žada susitikti su studentu 

15min.lt pradėjus domėtis šiuo atveju Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) vis dėlto suskubo pakviesti studentą pokalbio. ŠMM atsiųstas komentaras buvo lakoniškas: „Mes pakvietėme jį susitikti pirmadienį, pasiūlėme konkretų laiką, laukiame atsakymo. Labai norime su juo susitikti – jo išsakytos mintys, deja, labai teisingos“. 

Penktadienį ministrė A.Pitrėnienė socialiniame tinkle „Facebook“ taip pat atsakė į atvirą studento laišką: „Justinai, visų pirma noriu tau padėkoti už drąsą viešai išsakyti aukštojo mokslo problemas – taip pasielgti išdrįsta tikrai ne kiekvienas. Tavo išsakytos mintys, deja, teisingos, šios problemos yra gerokai įsisenėjusios ir man labai gaila, kad dėl to studijas yra priversti nutraukti protingi, kritiškai mąstantys jaunuoliai. Per šiuos man likusius metus noriu padaryti teigiamų pokyčių ir aukštajame moksle – tiek, kiek tik spėsiu. Todėl siūlau pirmadienį susitikti ministerijoje ir viską aptarti, paieškoti sprendimo būdų. Atsiprašau, kad neatsakiau į tavo laišką anksčiau, dirbu sirgdama, todėl nespėju nuveikti tiek, kiek norėčiau“. 

Priminsime, kad neseniai švietimo ir mokslo ministrė A.Pitrėnienė pasikvietė pokalbio moksleivį, parašiusį jai viešą laišką. Minėtą laišką internete paskelbęs Kauno „Santaros“ gimnazijos mokinys Tautvydas Kiršys lankėsi Švietimo ir mokslo ministerijoje ir negailėjo kritikos švietimo sistemai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius