Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po seksizmo skandalo Tokijo medicinos mokykla priims moteris, kurioms specialiai mažino balus

Japonijos universitetas paskelbė, kad priims moteris, kurių kandidatūra buvo neteisingai atmesta, o į jų vietas buvo priimti vyrai.
Medikė
Medikė / Vida Press nuotr.

Kaip rašo portalas theguardian.com, Japonijos medicinos mokykla po seksizmo skandalo nusprendė dešimtims moterų, kurios nebuvo priimtos dėl to, kad jų vietas užėmė vyrai, vis dėlto priimti į šią švietimo įstaigą.

Tokijo medicinos universitetas pranešė, kad šią savaitę priims moteris, kurių egzaminų rezultatai buvo specialiai sumažinti, kad vietoj jų būtų galima priimti vyrus studentus.

Mokykla sulaukė kritikos strėlių, kai vasaros metu vykusi praktika taip pat sutraukė daugumą vyrų, kad užsitikrintų jų daugumą tarp studijuojančių medicinos mokslus.

Daugiau kaip dešimtmetį mokykla specialiai nepriimdavo didelio skaičiaus moterų, grįsdama tokį sprendimą tuo, kad jos kuria šeimas, gimdo vaikus ir taip sukuria darbuotojų trūkumą gydymo įstaigose.

Universiteto vadovė Yukiko Hayashi apgailestavo dėl susiklosčiusios padėties ir sakė, kad 67 proc. moterų, kurios neteisėtai nepriimtos per pastaruosius dvejus metus, galės įstoti į studentų gretas balandį.

„Mes užtikrinsime sąžiningus stojamuosius ir niekada neleisime pasikartoti ydingai praktikai“, – tikino Y.Hayashi, kuri rugsėjį tapo pirmąja moterimi šios mokyklos vadove po to, kai buvęs vadovas apkaltintas kyšininkavimu. „Niekas neturėtų būti diskriminuojamas dėl lyties. Yra daugybė gydytojų moterų, kurios puikiai dirba“, – teigė ji.

Nėra aišku, kiek moterų galės įstoti, juolab, kad daugybė jų jau pasirinko kitas mokslo įstaigas.

Buvo atliktas tyrimas, kurio metu nustatyta, jog per stojamuosius egzaminus pirmojo etapo egzaminuose moterų rezultatai buvo sumažinti 20 proc. ir tuomet pridėta mažiausiai 20 taškų vyrams, išskyrus tiems, kurie buvo stoję mažiausiai keturis kartus ir neišlaikę stojamųjų.

Praėjusį mėnesį 24 moterys pareikalavo, kad mokykla atlygintų joms moralinę žalą už patirtą stresą, taip pat – mokesčius už egzaminus ir kelionių išlaidas.

Portale 15min, bendradarbiaujant su Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, startavo nauja iniciatyva, skatinanti pastebėti ir nenumoti ranka į diskriminacijos atvejus, „Diskriminacijos radaras“. Pasijutote diskriminuojami dėl lyties, rasės, tautybės, pilietybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, amžiaus, lytinės orientacijos, negalios, etninės priklausomybės ar religijos? Kreipkitės – mes jums padėsime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius