Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po studentų skundų apie bendrabučiuose privisusias žiurkes VGTU administracija pateikė griežtą įspėjimą „Economus“

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) administracija, reaguodama į studentų skundus, bendrabučius administruojančiai įmonei „Economus“ skyrė griežtą įspėjimą, kuriame įmonė įpareigojama atlikti generalinį visų bendrabučių patalpų valymą per 10 darbo dienų nuo rašto gavimo ir užtikrinti tvarkos palaikymą.
Studentų nufotografuota žiurkė
Studentų nufotografuota žiurkė / VGTU studentų nuotr.

Įspėjime taip pat numatoma, kad kilus abejonėms dėl reikalavimų įvykdymo, bus kreipiamasi į nepriklausomus ekspertus, kad jie įvertintų švaros ir higienos reikalavimų minėtuose objektuose atitikimą.

Mes suteiksime administruojančiai bendrovei „bandomąjį laikotarpį“ pasitaisyti, atliksime papildomus patikrinimus ir taikysime administravimo paslaugų sutartyje bei kituose teisės aktuose numatytas sankcijas, jei tvarka nebus užtikrinta, – teigė VGTU kancleris A.Komka.

„Apgailestaujame, kad bendrabučiuose gyvenantys studentai patiria nepatogumų dėl netinkamai teikiamų patalpų valymo paslaugų ir administruojančios bendrovės vengimo prisiimti atsakomybę dėl susidariusios situacijos. Mes suteiksime administruojančiai bendrovei „bandomąjį laikotarpį“ pasitaisyti, atliksime papildomus patikrinimus ir taikysime administravimo paslaugų sutartyje bei kituose teisės aktuose numatytas sankcijas, jei tvarka nebus užtikrinta”, – 15min.lt atsiųstame pranešime cituojamas VGTU kancleris Arūnas Komka.

Bendrabučiuose gyvenantys studentai kviečiami pranešti apie pastebėtus bendrųjų patalpų valymo trūkumus arba nedrausmingą kaimynų elgesį ir bendrosios tvarkos pažeidimus tel. 8 652 41737. Užregistruotus skundus tikrins VGTU Ūkio direkcijos atstovai, kurie imsis atitinkamų veiksmų užfiksavus pažeidimus.

VGTU studentai klausia, kodėl turi gyventi tarp žiurkių ir tarakonų

Priminsime, kad VGTU studentė kreipėsi į 15min.lt „Studenų zoną“, tvirtindama, jog studentai priversti gyvenanti tarp žiurkių ir tarakonų.

Pasak VGTU studentės, penktu numeriu pažymėtame VGTU bendrabutyje, esančiame Saulėtekyje, jau maždaug prieš mėnesį buvo prisiveisę žiurkių.

„Apie tai buvo pranešta „Economus“, kurie prižadėjo kenkėjus išnaikinti dar prieš mėnesį. Žiurkų rasta tiek aukštų koridoriuose, tiek virtuvėse. Kodėl mes turime gyventi kaip sąvartyne??? Kodėl administracija žiūri į rimtas problemas pro pirštus? Kur dingsta studentų sumokėti pinigai už bendrabučius, jei net minimalios tvarkos (o kartais ir šildymo) bendrabutyje nėra?“ – lieja tulžį studentė.

Redakcija bandė gauti „Economus“ komentarą, bet taip jo ir nesulaukė.

VIDEO: Žiurkė VGTU bendrabučio virtuvėje

Studentiškas naujienas sekite socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Čia verda studentiškas gyvenimas!

Dėkojame VGTU studentei už nuotrauką ir vaizdo įrašą. Turite vaizdo medžiagos, nuotraukų ar aktualią temą studentams ir jūs? Siųskite viską el. paštu studentai@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius