Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Policijos mokykloje – būsimų pareigūnų išbandymų metas

Pirmadienį Lietuvos policijos mokykloje (LMP) aidėjo džiaugsmo ir nusivylimo atodūsiai. Kauno rajone, Mastaičiuose įsikūrusioje teisėsaugos pareigūnų kalvėje prasidėjo papildoma kursantų atranka.

Šią vasarą atrankoje dalyvavo 219 jaunuolių, buvo priimta 156 kursantai, tačiau šiuo metu LPM mokosi 150 kursantų, kiti per pirmą mėnesį nusprendė išeiti iš mokyklos.

Per papildomą atranką bus priimtas dar vienas kursantų būrys. Kursantų gretas turėtų papildyti dar kelios dešimtys būsimųjų pareigūnų.

Pirmadienį dėl papildomų vietų susigrūmė 70 pretendentų – vaikinų ir merginų. Daugiausiai atstovų delegavo dvi didžiosios apskritys: 16 asmenų iš Kauno apskrities ir 15 asmenų iš Klaipėdos apskrities.

Po 8 kandidatus atsiuntė Alytaus ir Vilniaus apskritys. 7 pretendentai yra iš Marijampolės.

Pirmoji atrankos dalis – fizinio pasirengimo tikrinimas, kurio metu tikrinama ištvermė ir bendras fizinis pasirengimas. 

Jaunuoliams teko daryti prisitraukimus arba atsispaudimus, bėgti 100 metrų bei 2 kilometrus merginoms ir 3 kilometrus vaikinams. Norint gauti maksimalų įvertinimo balą reikia padaryti 75 atsispaudimus vaikinams, 30 atsispaudimų merginoms. Vaikinai vietoje atsispaudimų gali rinktis prisitraukimus. Jų atlikti reikėtų 15.

Pirmoji būsimų kursantų užduotis 80 kilogramų sveriančio manekeno nešimas. Pastaroji rungtis buvo viena iš klastingiausių, mat pirmą kartą mėginant pakelti už save kone per pus sunkesnį manekeną, ne vienam susipindavo kojos. Maža to, 15 metrų atstumą reikėjo įveikti įvykdant normatyvą – numatytą atstumą įveikti per 11 arba 13 sekundžių.

„Tendenciją turime labai gerą, didėjančią į teigiamą pusę. Daug žmonių kreipiasi, nori tapti pareigūnais. Šioje atrankoje dalyvauja net 15 žmonių jau turinčių aukštąjį išsilavinimą ir norinčių susieti savo gyvenimą su policija“, – sakė LMP mokymo organizavimo skyriaus viršininkas Arūnas Vaičiulis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Atranka į policijos mokyklą
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Atranka į policijos mokyklą

Pagal rezultatus bus atrinkti patys geriausi. Be fizinio pasirengimo bus vertinamas loginis mąstymas, tikrinamas raštingumas, lauks individualus pokalbis ir rengiamos psichologinės charakteristikos.

Baigęs mokyklą policijos pareigūnas per penkias darbo dienas yra įdarbinimas.

Pastarojoje atrankoje dalis pretendentų dalyvauja antrą kartą. Pirmą kartą suklupę fizinio pasirengimo rungtyse jaunuoliai nenuleido rankų ir šiandien pasirodė kur kas geriau.

Paklaustas kodėl jaunimas veržiasi į policiją, A.Vaičiulis išskyrė socialines garantijas. Baigęs mokyklą policijos pareigūnas per penkias darbo dienas yra įdarbinimas. Mokslai ir gyvenimas bendrabutyje nieko nekainuoja, o visiems studentams mokama 150 eurų stipendija.

Norinčiųjų mokytis LPM šįmet buvo apie 1000, tačiau apie 70 procentų kandidatų neįveikė Centrinės medicinos ekspertų komisijos barjero.

2014 m. norinčiųjų mokytis LPM buvo 772, atrankoje dalyvavo tik 258, kiti asmenys nepraėjo Centrinės medicinos ekspertizės komisijos.

VIDEO: Kursantų atranka policijos mokykloje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius