Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras: studentai atidirbti turėtų ne regionuose, o bet kur Lietuvoje

Svarstant idėją įpareigoti atidirbti už valstybės lėšomis baigtas studijas, studentai tai galėtų daryti bet kurioje Lietuvos vietoje, ne tik regionuose, sako premjeras Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Apie atidirbimą regione kalbos ir nebuvo, nėra ir būti negali. Mes kalbame apie tai, kad tos profesijos, kurios bus finansuojamos pagal Vyriausybės užsakymą ir bus finansuojamos 100 procentų valstybės lėšomis, būtina sąlyga atidirbti tam tikrą laiką Lietuvoje“, – žurnalistams studijų mugėje Vilniuje ketvirtadienį sakė premjeras.

Jis pabrėžė, kad sovietmečiu egzistavusi paskyrimų sistema tikrai nebus įvesta, ir regionai turės patys rodyti iniciatyvą pritraukdami norimų profesijų aukštųjų mokyklų absolventus.

„Kaip regionai sugebės prisitraukti, yra jų interesas, jų paskata jauną specialistą prisitraukti ilgiau“, – dėstė premjeras.

Anot jo, šiuo metu sudaromos trišalės sutartys „perkant“ kai kurias specialybes.

„Ar tai bus visoms specialybėms, man kol kas sunku pasakyti“, – sakė S.Skvernelis.

Paskyrimais po universiteto spręsti specialistų trūkumą regionuose Vyriausybei siūlo Lietuvos savivaldybių asociacija. Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas teigia, kad regionuose juntamas gydytojų, architektų, statybininkų, ekonomistų, inžinierių ir net meno darbuotojų ar mokytojų poreikis. Anot V.Mitrofanovo, valstybės lėšomis išsilavinimą įgiję asmenys galėtų būti siunčiami į regionus, pavyzdžiui, trejiems metams, tačiau būtų palikta galimybė ir grąžinti už studijas sumokėtus pinigus bei rinktis darbą patiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius