-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prezidentūra buvo rengusi instruktažą mokytojams apie priešiškų jėgų įtaką protestams

Prezidentūra prieš kelerius metus švietimo profesinių sąjungų lyderiams buvo surengusi instruktažą, kaip priešiškos jėgos gali pasinaudoti rengiamais protestais, trečiadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Pedagogų mitingas prie Seimo
Pedagogų mitingas prie Seimo / Luko Balandžio / 15min nuotr.

2015 metų pradžioje streikuoti susirengusiems mokytojams tuomet teko išklausyti Krašto apsaugos ministerijos atstovus, kurie paaiškino, kokie ideologinio ir informacinio karo pavojai gresia Lietuvai.

„Tada irgi buvome vadinami Rusijos agentais. Bet visą laiką, kai bandai ginčytis arba priešintis neteisingam įstatymui, tampi priešiškų jėgų įrankiu. Čia nieko nauja“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo streikuojančių mokytojų lyderis Andrius Navickas.

Kitos profsąjungos lyderis Audrius Jurgelevičius sakė, kad tuometinis susitikimas jam atrodė keistas. „Po įspėjamojo mokytojų streiko nei iš šio, nei iš to gavome kvietimą į Prezidentūrą. Buvo pabrėžiama, kad nėra ko baimintis ir nervintis. Susitikime dalyvavo kontržvalgybininkai. Jie, iš esmės nepaaiškinę, kodėl tai daro, mums perskaitė paskaitą apie hibridinį karą, šliaužiančią agresiją ir panašius dalykus“, – prisiminė jis.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės spaudos tarnyba plačiau šio susitikimo turinio nekomentavo, tik nurodė, kad jame „buvo aptartos problemos švietimo srityje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius