-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaičiavimo konkursams dalyvius rengiantis Arvydas Uldinskas: tai padeda laimėti gyvenime

Jau prasidėjo antrasis tarptautinio konkurso „Matmintinis“ etapas. Jis truks iki kovo 15 d. Mintino skaičiavimo konkurse dalyvauti kviečiami įvairių tipų Lietuvos mokyklų mokiniai, jų mokytojai bei visi, norintys varžytis ir įsitikinti, kad suskaičiuoti galvoje užtrunka trumpiau nei suspaudyti skaičiuotuvo mygtukus.
„Matmintinio“ konkurso akimirka
„Matmintinio“ konkurso akimirka / Organizatorių nuotr.

„Mokiniai, dalyvaujantys „Matmintinyje“, po mokyklą vaikšto iškelta galva. Jie greitai pajaučia žaidimo malonumą, o kai kurie pagavę azartą dalyvauja konkurse iki paskutinių klasių. Be to, mintinas skaičiavimas turi naudos ir gyvenime“, – tvirtino Rokiškio raj. Kamajų Antano Strazdo gimnazijos matematikos mokytojas Arvydas Uldinskas.

Mokytojas teigia, kad giimnaziją baigę ir dabar jau studijuojantys ar dirbantys buvę mokiniai pastebėjo, jog geras mintinas skaičiavimas padeda ne tik tada, kai reikia ką nors greitai suskaičiuoti. Kartu šis gebėjimas labai lavina intelektą, greitina reakciją, padeda orientuotis ir netgi susikaupti.

Šis gebėjimas lavina intelektą, greitina reakciją, padeda orientuotis ir netgi susikaupti, – A.Uldinskas.

A.Uldinskas rengia jaunuolius „Matmintiniui“ nuo 2007 m.

Jo mokiniai yra tapę ne tik respublikinio, bet ir tarptautinio konkurso laureatais, o pernai mokytojo ruošta septintokė laimėjo tarptautinio mintino skaičiavimo konkurso „Pranglimine“ auksą.

Nors antrasis „Matmintinio“ etapas jau prasidėjo, norintys dar gali sudalyvauti pirmajame konkurso etape. Laiko tam yra iki kovo 8 d.

Iš viso „Matmintinio“ konkursą sudaro trys atrankiniai etapai, kurie šiek tiek persidengia ir vyksta internete.

Geriausius rezultatus pasiekę dalyviai bus kviečiami į Lietuvos finalą balandžio 18 d. Kaune, Vytauto Didžiojo universitete. Pirmųjų vietų nugalėtojai bus apdovanoti „DELL“ planšetiniais kompiuteriais.

Finalo varžybų metu, taip pat paaiškės geriausiai mintinai skaičiuojantys Lietuvos mokiniai ir suaugusieji, iš kurių bus formuojama Lietuvos komanda, dalyvausianti tarptautinėse „Matmintinio“ varžybose, kurios šiemet vyks Latvijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius