-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išrinktas Meilės Lukšienės premijos laureatas – pradinių klasių mokytojas Ąžuolas Jašinskas

Šiandien Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje (ŠMSM) išrinktas Meilės Lukšienės premijos laureatas. Juo tapo Ąžuolas Jašinskas, Kauno rajono Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų pradinės mokyklos pradinių klasių mokytojas, rašoma ŠMSM pranešime spaudai.
Ąžuolas Jašinskas
Ąžuolas Jašinskas / Ministerijos nuotr.

„Norėčiau šia premija pasidalinti su visais mokytojais, kurie mane augino. Išsirinkau darbą, kurį dirbdamas mėgaujuosi. Noriu padėkoti ir žmonai, kuri taip pat pedagogė, ir turi kantrybės mane išklausyti. Man atrodo, kad mokytojui gauti Meilės Lukšienės premiją labai svarbu, tai didžiausias mokytojo darbo įvertinimas“, – sakė premijos laureatas.

Anelės ir Augustino Kriauzų pradinėje mokykloje mokytoju jis dirba nuo 2018 metų. Mokytojas puikiai bendrauja su vaikais, su tėvais, nuolat domisi švietimo naujovėmis. Pamokas paįvairina šiuolaikinėmis technologijomis, kurias puikiai išmano, taiko motyvacinę programą ClassDojo, kitus motyvacinius metodus, nuosekliai ugdančius mokinių gebėjimą mokytis, vertinti asmeninius pasiekimus, atsakingai planuoti. Jo mokiniai pelno lietuvių kalbos, matematikos, IT konkursų apdovanojimus, dalyvauja olimpiadose, edukacinėse pamokose.

Ąžuolas Jašinskas 2016 metais baigė VDU lietuvių filologijos studijų programą, vėliau, 2019 metais, po pedagogikos studijų įgijo pedagogo kvalifikaciją. 2021 metais Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje baigė pradinio ugdymo pedagogikos modulį.

Premija laureatui bus įteikta spalio 5 d. per Tarptautinę mokytojų dieną.

Į Meilės Lukšienės premiją šiemet pretendavo 27 mokytojai.

Premija gali būti skiriama mokytojams už demokratiškumo, bendruomeniškumo, pilietiškumo, tautiškumo, humanizmo ir kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą. Premija, kuri skiriama kasmet, įprasminamas daktarės Meilės Lukšienės atminimas, pedagogai skatinami aktyviai įsitraukti į švietimo darbus.

Kandidatūras gali teikti mokyklų vadovai, savivaldybės, tėvų, mokinių, taip pat kitos nevyriausybinės organizacijos, švietimo asociacijos, ministerija ir jai pavaldžios įstaigos, savo kandidatūrą taip pat gali siūlyti pats pretendentas į premiją. Premiją 2010 m. įsteigė tuometinė Švietimo ir mokslo ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius