-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startuolis „Ondato“ skyrė stipendiją LCC tarptautinio universiteto kibernetinio saugumo programos studentams

Lietuvių startuolis „Ondato“, teikiantis klientų pažinimo sprendimus, antrąjį sezoną pradėjusiai LCC tarptautinio universiteto kibernetinio saugumo programai skyrė vienkartinę stipendiją, kurią gaus geriausiai programos baigiamąjį egzaminą išlaikęs programos dalyvis, rašoma pranešime žiniasklaidai.
LCC
LCC / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Nuo rugsėjo mėnesio prie LCC tarptautinio universiteto kibernetinio saugumo programos rėmimo prisideda nuotolines klientų identifikavimo ir „pažink savo klientą“ (angl. know your customer, KYC) paslaugas finansų įstaigoms teikianti įmonė „Ondato“. Naujasis partneris įsteigė 1000 eurų vertės motyvacinę stipendiją, kurią gaus kibernetinio saugumo programos dalyvis, geriausiai išlaikęs baigiamąjį egzaminą.

Kibernetinio saugumo specialistų trūksta visame pasaulyje – Forbes duomenimis, šiemet kibernetinio saugumo sektoriuje yra per 3.5 mln. neužpildytų darbo vietų. Siekiant paruošti tarptautinei rinkai tinkamus specialistus, LCC tarptautinis universitetas norintiems kelti savo kvalifikaciją siūlo rinktis tris arba šešis mėnesius trunkančią programą, padėsiančią vėliau siekti karjeros šioje srityje.

Pasak įmonės „Ondato“ bendraįkūrėjo ir vadovo Liudo Kanapienio, bendrovė LCC kibernetinio saugumo programos rėmimu susidomėjo, kai įmonei plečiantis buvo įkurtas naujas biuras Klaipėdos mieste – tuomet kilo tinkamų specialistų poreikis.

„LCC universitetas ruošia būsimus tarptautinio lygio specialistus, gebančius laisvai kalbėti įvairiomis užsienio kalbomis, todėl jie puikiai prisitaikys versluose, orientuotose į pasaulinę plėtrą. Motyvuoti būtent kibernetinio saugumo programos dalyvius pasirinkome ne šiaip sau – programa suteikia puikias galimybes specialistams tinkamai pasiruošti darbo rinkai. Taip pat į turinį įeina tokios temos kaip saugus nuotolinis klientų pažinimas, šioje sferoje ir veikia mūsų įmonė, – sako L.Kanapienis. – Kaip „Vienaragiai LT“ asociacijos nariai, norime dalintis patirtimi ir padėti Lietuvai auginti pažangius ateities verslus bei prisidėti prie įvairių iniciatyvų, skatinančių technologinį švietimą, todėl neabejojame, kad bendradarbiaudami su LCC tarptautiniu universitetu esame arčiau šio tikslo.“

Įmonė planuoja prisidėti ne tik motyvacine stipendija, bet ir pasidalinti savo žiniomis bei praktiniais pavyzdžiais tiek kibernetinio saugumo programos, tiek universiteto paskaitose ir prisidėti organizuojant karjeros muges, kurių metu studentai galės geriau susipažinti su finansinių technologijų srityje dirbančiais startuoliais.

„Šiai įmonei susidomėjus mūsų studentais, kvalifikacine kibernetinio saugumo programa ir bendradarbiavimo galimybėmis, labai greitai pastebėjome, kad mūsų vizijos ir požiūris sutampa – panašios vertybės, mąstymas ir noras padėti augti Klaipėdos miestui bei suteikti jauniems žmonėms visas galimybes tobulėti nuvedė iki labai gražios partnerystės. Tiek galimybė turėti vertingos praktikos sukaupusius specialistus paskaitose, tiek papildomos skatinimo priemonės yra labai svarbios siekiant auginti kibernetinio saugumo sektoriaus specialistų skaičių, todėl esame labai dėkingi, jog mūsų studentai yra pastebimi“, – sako LCC tarptautinio universiteto verslo plėtros vadovė Aistė Motekaitienė.

„Ondato“ remiamas antrasis kibernetinio saugumo programos sezonas prasidėjo spalio 11 dieną. Baigus intensyvių mokymų programą, programos dalyviai gauna įgūdžius įrodantį sertifikatą, kuris pripažįstamas ne tik visoje Europoje, bet ir JAV bei Azijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius