Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentai reiškia susirūpinimą J.Petrauskienei dėl nedidinamų stipendijų

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) ketvirtadienį kreipėsi į švietimo ministrę Jurgitą Petrauskienę dėl jos pasirašyto įsakymo, numatančio didinti lėšas studijoms: studentai pasigenda jame didesnių stipendijų.
Jurgita Petrauskienė
Jurgita Petrauskienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak LSS, ministrės įsakyme numatoma 12–15 proc. didinti lėšas studijoms aukštosiose mokyklose, tačiau įsakyme kalbama tik apie tai, kad lėšos bus skiriamos dėstytojų atlyginimų didinimui.

„Mūsų susirūpinimas yra konkrečiai dėl stipendijų dalies, nes stipendijų dalis yra numatyta norminėje studijų kainoje. Bent jau iš to įsakymo, kurį pasirašė ministrė, stipendijoms nenumatyta nieko, numatyta tik kelti atlyginimus, dėl to kils ir krepšelio dalis“, – BNS sakė LSS prezidentas Eigirdas Sarkanas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eigirdas Sarkanas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eigirdas Sarkanas

Sąjunga apie tai taip pat informavo Seimo Švietimo ir mokslo komitetą (ŠMK).

Anot E.Sarkano, galutinį sprendimą dėl studijų kainų perskaičiavimo turėtų priimti Vyriausybė.

LSS pažymi, jog šis klausimas buvo keltas Seimo ŠMK posėdyje, kur buvo sutarta, jog indeksuojant normines studijų kainas bus perskaičiuoti ir didinami visi studijų kainoje numatyti koeficientai.

LSS vadovo teigimu, šiuo metu mėnesinė bakalauro studijų studento stipendija siekia beveik 118 eurų (3,1 BSI) metams arba beveik 10 eurų per mėnesį. E.Sarkanas sako, kad to nepakanka, o didelė dalis studentų šalia mokslo dirba, dėl to nukenčia jų studijų kokybė. Anot jo, stipendijas žadama kelti jau keletą metų, tačiau pažadai neįgyvendinami.

Apie didinamas studijų lėšas ministerija pranešė antradienį – pasak J.Petrauskienės, tai leis papildomai padidinti dėstytojų ir mokslininkų atlyginimus ir sudarys „prielaidas studijų kokybei kilti“. Sprendimas, anot ŠMM, priimtas tariantis su studentais ir aukštųjų mokyklų atstovais. Apie stipendijas ministrė neužsiminė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius