Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Svarstoma galimybė mokyklose pailginti mokslo metus

Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) vadovai drauge su pedagogų bendruomenėmis svarsto galimybę pailginti mokslo metus bendrojo ugdymo įstaigose.
Vaikai mokykloje
Vaikai mokykloje / Fotolia nuotr.

Planuojama, kad jie turėtų trukti bent 10 dienų ilgiau, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“. Mokinių tėvai teigia, jog neprieštarautų tokiam sumanymui, tačiau norėtų, kad tos papildomos 10 dienų būtų skirtos ne naujoms programoms, bet jau sukauptoms žinioms stiprinti, gal net praktiniams įgūdžiams įgyti.

Pedagogai baiminasi, kad pailginus mokslo metus vasarą galės mažiau laiko atostogauti, o mokyklų vadovai – kad vėl kils problemų dėl vienu metu mokyklose laikomų egzaminų ir tuo pat metu vedamų pamokų.

Papildomos 10 dienų būtų skirtos ne naujoms programoms, bet jau sukauptoms žinioms stiprinti, gal net praktiniams įgūdžiams įgyti.

Lietuvoje mokslo metai trunka 34 savaites, nors daugelio Europos šalių bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai mokosi 37–40 savaičių per metus. Lietuvos moksleiviai ir atostogauja bene daugiausia – beveik keturis mėnesius per metus. Būtent šiuo faktu kaip argumentu vadovavosi švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, inicijavęs viešą diskusiją dėl ilgesnių mokslo metų. Pirmais mokslo metais į ugdymo planą siūloma įtraukti penkias papildomas dienas, o kitais – dar tiek pat.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius