Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 04 04 /2017 04 24

Švietimo ir mokslo ministrė: trumpesnės bakalauro studijos galimos nuo kitų metų

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė sako, kad bakalauro studijų trukmė daliai studijų gali trumpėti jau kitąmet.
Jurgita Petrauskienė
Jurgita Petrauskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tikriausiai tai yra mažiau tikėtina tokiose studijų srityse kaip medicina ar inžinerija, bet tikriausiai socialiniuose moksluose tai būtų labiau realu ir įmanoma“, – portalo delfi.lt konferencijoje antradienį sakė ministrė.

Jos teigimu, per ilgą laiką išdėstytas neintensyvus kursas nebūtinai veda į kokybę.

„Manau, net kitais metais tą būtų galima įgyvendinti, jeigu tam tikri sutarimai atskirose studijų kryptyse rastųsi“, – kalbėjo ministrė.

Šuo metu bakalauro studijos paprastai trunka ketverius metus.

„Šiandien turime situaciją, kad apie 70 proc. bakalauro studijų studentų dirba. Tada mes keliame klausimą, kas sėdi universiteto suole: ar tai yra studijuojantis dirbantysis, ar tai yra studentas, kuris dirba. Tai tam tikrose studijų srityse yra tikrai galimybė labiau koncentruoti studijas“, – sakė ministrė.

Galimybė iki trejų metų trumpinti bakalauro studijas numatyta ir Seimo dar pernai birželį priimtame naujos redakcijos Mokslo ir studijų įstatyme. Taip nuspręsta atsižvelgiant į kitų Europos šalių praktiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius