Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 11 /13:02

Švietimo ministerija svarsto likviduoti 8 pavaldžias įstaigas, centralizuoti pirkimus

Švietimo ministras Algirdas Monkevičius ketvirtadienį paskelbė, kad svarsto likviduoti aštuonias iš 17 ministerijai pavaldžių įstaigų ir centralizuoti sistemos viešuosius pirkimus. „Turbūt, kad aštuonios institucijos bus integruotos ir tokiu skaičiumi sumažės jų skaičius“, – žurnalistams ministerijoje sakė A.Monkevičius.
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Konkretų pertvarkos planą ministras pateiks vėliau balandį.

Ministras ketvirtadienį susitiko su Nacionalinio egzaminų centro, Europos socialinio fondo agentūros, Kvalifikacijos ir profesinio mokymo centro vadovais.

Feisbuke A.Monkevičius rašė, kad ketvirtadienį vadovai pateiks raštu paaiškinimus, kurie bus paviešinti ministerijos tinklalapyje. Susipažinęs su išsamiais jų paaiškinimais, priims sprendimą.

„Pabrėžiu, kad man rūpi ne tiek nubausti vadovus, kiek pertvarkyti pavaldžių įstaigų tinklą. Dėl to jau baigiame rengti pavaldžių įstaigų pertvarkos planą. Bus nauja struktūra, kad nesidubliuotų funkcijos, neliktų jų neracionalumo ir būtų užtikrinamas naudojamų lėšų efektyvumas matuojant pasiektus rezultatus“, – rašė A.Monkevičius.

Jis ketvirtadienį tęsė susitikimus su pavaldžių įstaigų vadovais po atlikto audito, nustačiusio funkcijų dubliavimo ir viešųjų pirkimų pažeidimų.

„Jau iš pat pradžių, tik pradėjęs dirbti ministru, sakiau, kad situacija pavaldžiose įstaigose manęs netenkina, dėl to sausį inicijavau auditą. Matome, kad pavaldžiose įstaigose turėsime ištaisyti daugelį dalykų. Sprendimą dėl vadovų padarysiu nepažeisdamas Darbo kodekso ir įstatymų, laikydamasis privalomų teisinių procedūrų“, – pridūrė ministras.

A.Monkevičius pranešė svarstantis centralizuoti viešuosius pirkimus švietimo sistemoje, kad naujai steigiamas pirkimų centras vykdytų mažiausiai 80 proc. visų įsigijimų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Algirdas Monkevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Algirdas Monkevičius

„Viešųjų pirkimų sistemoje mes manome, kad įvesime centralizuotą pirkimų centrą. Dabar svarstome, kokia forma jis galėtų veikti“, – kalbėjo švietimo, mokslo ir sporto ministras.

„Tokia patirtis yra kitose šalyse, mes tokį projektą baigiame parengti“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius