Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tarptautinė programuotojų diena. Ar Lietuva pirmauja IT sektoriuje?

Rugsėjo 13 dieną yra minima Tarptautinė programuotojų diena. Kasmet išskirtinai šiai profesijai skirtą dieną siekiama atkreipti dėmesį į informacinių technologijų industriją, kuri yra persmelkusi visas gyvenimo sritis.
15min studijoje - Viktoras Gurgždys ir Paulius Vertelka
15min studijoje - Viktoras Gurgždys ir Paulius Vertelka / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Šia proga Vilnius priminė visuomenei, kad gyvename skaitmeniniame pasaulyje, ir išskyrė naują eismo dalyvių grupę – pėsčiuosius, kurie vaikšto įnikę į telefonus. Kartu su JAV programavimo paslaugų įmone „Devbridge Group“ Vilnius miestui pristatė 300 metrų dvipusio eismo juostą „mobiliesiems“ pačioje senamiesčio širdyje, Vokiečių gatvėje.

Neretai pasigirsta – Lietuva yra IT šalis, o užsienio investicijos Vilniuje nuosekliai auga. Čia įsikūrusios įmonės labai vertina daugiakalbius bei išsilavinusius talentus ir vieną geriausių pasaulyje infrastruktūrų IT įmonėms. Geriausias viešas Wi-Fi ryšys, šviesolaidiniai kabeliai visoje šalyje. Istoriška, žalia ir draugiška – taip sostinę vertina užsieniečiai.

Apie išskirtinį būdą atkreipti žmonių dėmesį į IT industriją pasakoja JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge Group“ viceprezidentas Viktoras Gurgždys.

VIDEO: Tarptautinė programuotojų diena: kokia IT sektoriaus situacija Lietuvoje?

Taką papuošė unikalios, menininko Žygimanto Kudirkos kurtos žinutės, tokios kaip: „Įprasti takai skirti padams, o šis takas – ipadams. Pirmyn – juk tai eismo juosta mobiliems!“, „Jei visi komentuotų gryname ore – laimė tvyrotų ir internete. Pirmyn – juk tai eismo juosta mobiliems!“ ir kt.

Kartu studijoje viešėsiantis asociacijos „Infobalt“ direktorius Paulius Vertelka komentuoja paskutinį atliktą Informacinių ryšių ir technologijų darbo rinkos tyrimą.

Lietuvoje paklausa IT specialistams jau yra didesnė už pasiūlą. „Infobalt“ skaičiuoja, kad Lietuvai reikia atrasti mažiausiai 13 tūkstančių papildomų naujų IT specialistų iki 2020-ųjų, kitu atveju Lietuvai kyla rizika pralošti konkurencinę kovą dėl užsienio investicijų. Atsakymai su specialistų komentarais kaip reikia kelti specialistų kvalifikacijos lygį – tiesioginėje konferencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius