Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys dienos su Alytaus kolegijos „fuksais“

Rugpjūčio 24 – 26 dienomis Makniūnuose vėl aidėjo būsimų Alytaus kolegijos pirmakursių balsai tradicinėje, jau šeštojoje, „fuksų“ stovykloje. Alytaus kolegijos studentų atstovybė (AK SA) į ją atsivežė apie šešiasdešimt linksmų būsimųjų studentų. Šiais metais stovykloje vyravo vyriška jėga, nes merginų buvo vos šešiolika.
Alytaus kolegijos „fuksai“
Alytaus kolegijos „fuksai“ / AK SA nuotr.

Tik trys dienos – įspūdžiai visiems trims studijų metams

Atvykę į stovyklą, būsimi pirmakursiai buvo suskirstyti į šešias komandas, kurios visas tris dienas stengėsi pelnyti geriausiosios komandos vardą ir iškovoti prizus. Šiais metais komandos buvo suskirstytos pagal paukščių vardus: „Špokai“ (vadovas Rimantas Packevičius), „Geniai“ (vadovas Mantas Pavilonis), „Kikilių“ komandai vadovavo Mantas Daugėla, „Gegutės“ (vadovas Evaldas Tocionis), „Tetervinai“ (vadovas Tautvydas Juška), bei žaviosios „Zylės“ (vadovas Kernius Visockas), visai stovyklai vadovavo laikinas AK SA prezidentas Domantas Šimkus.

Trys stovyklos dienos prabėgo nepastebimai. Jaunuoliams nebuvo kada nuobodžiauti: kiekvieną rytą „fuksai“ pasitiko su rytine mankšta, kuri padėdavo greičiau nubusti bei likusią dieną pasitikti itin žvaliems. O taip pat turėjo įveikti daugiau kaip dvidešimt ištvermės bei sumanumo reikalaujančių rungčių (estafetė, žaidimai su vandeniu, kiaušinių kovos, virvės traukimas, karaokė), surasti AK SA paslėptus specialius lobius, o svarbiausia – žaidimo forma įsiminti kolegų vardus, susipažinti vieniems su kitais. Savo originalumą pirmakursiai galėjo parodyti specialiose užduotyse: madų šou, ruošiant padėkos prizus savo komandos vadovams. Kad komandos palaikytų viena kitą, būtų aktyvios bei paklusnios savo vadovams, buvo sudaryta speciali AK SA motyvacinė taškų sistema, kuri ir padėjo lengviau išrinkti geriausią komandą.

Be įvairių užduočių ir žaidimų, pirmakursiai susitiko su Alytaus kolegijos direktore Danute Remeikiene, administracijos atstovais, naująja choro vadove Gabriele, taip pat vyko seminarai su AB „Citadele“ (buvęs „Parex“) banko Alytaus filialo valdytoju Algirdu Beitnaru bei Verslo finansavimo vadybininku Gediminu Dundziu, AMES (American English School) atstovėmis, „Jaunimo balso“ atstovu Mažvydu, Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) atstovai papasakojo apie studijas bei suteikė daug naudingos informacijos pirmakursiams apie jų laukiantį studentišką gyvenimą. Stovykloje apsilankęs seimo narys Kęstutis Daukšys visus pirmakursius pasveikino įstojus į Alytaus kolegiją, patarė būti aktyviais bei niekada nenuleidžiant rankų siekti savo tikslo. Seimo narys fuksiukų nepaliko tuščiomis rankomis. Stovyklos vadovą Domantą įpareigojo geriausiai komandai įteikti pakvietimus į nuotykių parką „Tarzanija”, o po bendros nuotraukos su stovyklos dalyviais seimo narys buvo išlydėtas garsiais plojimais.

Apdovanoti geriausieji

Aktyviausiems stovyklos pirmakursiams bei labiausiai padėjusiems studentų atstovybei tvarkantis – Tomui Verbickui ir Gintarei Novikovai – buvo įteikti specialūs „Mezon“ prizai. Na, o šauniausia, draugiškiausia bei daugiausiai taškų surinkusia komanda tapo „Geniai“ (555 taškai), visi komandos nariai buvo apdovanoti kvietimais į nuotykių parką „Tarzanija“, už šį prizą dėkojame seimo nariui Kęstučiui Daukšiui. Antrieji liko „Zylių“ komandos nariai (528 taškai), tretieji „Špokai“ su 519 taškų. Taip pat šioms trims komandoms Alytaus kolegijos studentų atstovybė paskyrė savo prizą – tai nemokamus kvietimus į studentiškus renginius visus šiuos metus! Džiugu, kad visi stovyklą paliko geros nuotaikos, o drauge praleistas laikas dar ilgai neužsimirš.

Alytaus kolegijos studentų atstovybė dėkoja Dariui Minsevičiui, AK SA Alumni nariams, informaciniams draugams: Alytaus portalui alytausgidas.lt, „Alytaus naujienoms“, visiems prisidėjusiems prie to, kad pirmakursių stovykla įvyktų: Alytaus kolegijai, „Citadele“ bankui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius