Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VDU su Ukrainos ir Lenkijos universitetais steigia tarptautinį konsorciumą

Ukrainoje tebesitęsiant karui, Lietuvos išreiškiamas palaikymas įgauna naujas formas – šįkart ne ginklais, bet akademine partneryste. Vasario 5–6 dienomis Kaune lankysis Ukrainos ir Lenkijos universitetų delegacijos, kurios kartu su Vytauto Didžiojo universitetu (VDU) įsteigs bendrą tarptautinį universitetų konsorciumą ir pasirašys daugiašalę bendradarbiavimo sutartį.
VDU
VDU

Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos universitetų tarptautinio konsorciumo siekis – skatinti jungtinių projektų ir programų kūrimą, mokslo sektoriaus stiprinimą.

VDU svečiuosis delegacijos iš keturių Ukrainos universitetų: Lesia Ukrainkos Rytų Europos universiteto (Luckas), Ukrainos Vasylio Stefanyko Priekarpatės nacionalinio universiteto (Ivano Frankivskas), valstybinio universiteto „Ostrogo akademija“ (Ostrogas) ir Chmelnyckio valstybinio universiteto (Chmelnyckis).

Tuo tarpu iš kaimyninės Lenkijos atvyks dviejų aukštųjų mokyklų – Chelmo universiteto (Chelmas) ir Liublino katalikiškojo universiteto (Liublinas) – atstovai.

Palaiko ryšius su 7 aukštosiomis mokyklomis

VDU su Ukrainos universitetais bendradarbiauja nuo 2007 m. mokslinių tyrimų, studentų mainų srityse.

Šiuo metu universitetas palaiko ryšius su septyniomis Ukrainos aukštosiomis mokyklomis Kijeve, Charkove, Užgorode, Odesoje. Vis daugiau ukrainiečių renkasi VDU laipsnį suteikiančias programas, dėstomas užsienio kalba.

2013 m. Vytauto Didžiojo universitetas įkūrė atstovybę Charkove, kuri stiprina akademinius ryšius su vietos universitetais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius