-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VGTU studentus supykdė sprendimas juos perkelti į kitus bendrabučio kambarius

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentai sujudo – esą kodėl turi apleisti kambarius bendrabučio aukšte, kuris bus perleistas ERASMUS studentams. VGTU tikina, kad viskas daroma studentų labui – esą šie išsikraustyti turi dėl būsimų remonto darbų.
VGTU bendrabutis Sauletekyje
VGTU bendrabutis Sauletekyje / VGTU nuotr.

„VGTU ir bendrabučius administruojanti įmonė „Economus“ eilinį kartą pasirodo visame gražume. Paėmė, nusprendė chebra tarpusavy, „ai gal davai čia iškeliam šituos durnelius belekur ir atkeliam mūsų mylimus erasmusus vietoj jų“. Buvai išsitapetavęs ir šiaip idealiai susitvarkęs savo kambarį? Turėjai gerus, draugiškus kambario draugus ir sutarėte puikiai? Niekam neįdomu (kalba netaisyta – 15min)“, – socialiniame tinkle „Facebook“ piktinosi VGTU studentas Lukas.

VGTU studento nuotr. /„Economus“ pranešimas
VGTU studento nuotr. /„Economus“ pranešimas

Jis ironizavo, kad norintys likti tame pačiame bendrabutyje turėtų suskubti ieškotis bendrabučio – mat išvis gali nebelikti, kur gyventi.

„Gerai pagalvokit, chebra, kur stojat, dar ne tokių fintų pamatysite čia besimokydami“, – perspėja kitus vaikinas.

Kaip 15min teigė UAB „Economus“ direktorius Mindaugas Jokimčius, bendrovė teikia kompleksines bendrabučių administravimo paslaugas VGTU. „Mūsų įmonė nedalyvauja universiteto strateginės veiklos planavime, ir sprendimų priėmime“, – sakė jis ir pasiūlė kreiptis į VGTU.

VGTU: bus atliekamas remontas

VGTU kancleris Arūnas Komka 15min sakė apgailestaujantis, kad studentams tenka patirti nepatogumų, tačiau persikraustyti studentų prašoma tam, kad būtų atliktas patalpų remontas ir pagerintos gyvenimo bendrabučiuose sąlygos:

Tolimesnis etapas – vidaus patalpų remontas: vandentiekio ir nuotekų stovų keitimas, vidaus patalpų remontas, baldų atnaujinimas, – teigė A.Komka.

„Iki š.m. birželio mėnesio pabaigos planuojame baigti bendrabučio Nr. 1 modernizavimo (atnaujinimo) darbus, kurių metu bus apšiltintos išorės ir rūsio sienos bei techninių aukštų perdangos, pakeista šildymo sistema ir šiluminis punktas. Tolimesnis etapas – vidaus patalpų remontas: vandentiekio ir nuotekų stovų keitimas, vidaus patalpų remontas, baldų atnaujinimas“, – teigė A.Komka.

Anot jo, šio etapo darbai sąmoningai suplanuoti vasarą, kad studentai patirtų kuo mažiau nepatogumų, nes bendrabučiai lieka tušti. Studentų minimas Nr. 1 bendrabučio 12-as aukštas esą pasirinktas dėl to, kad keičiant vandentiekio ir nuotekų stovus remontas turi būti atliekamas pradedant nuo viršutinio aukšto ir palaipsniui leidžiantis žemyn.

Bendrabučio Nr. 1 12-ame aukšte gyvena 51 studentas. Apie tai, kad dėl remonto darbų reikia išsikraustyti, bendrabučius administruojanti įmonė UAB „Economus“ studentus el.p. informavo gegužės 16 d. ir paprašė jų iki gegužės 31 d. atvykti į administraciją susitarti dėl naujos gyvenamosios vietos ir persikraustymo detalių, o iki birželio 13 d., kai jau bus pasibaigę visi egzaminai, išsikraustyti.

„Sudarėme sąlygas studentams patiems išsirinkti kitą gyvenamą vietą ir ją apžiūrėti. Šiuo metu studentai gali rinktis iš 157 laisvų vietų tame pačiame bendrabutyje, dalis jau persikėlė nelaukdami termino pabaigos. Atsižvelgdami į susidariusią situaciją, jau sutarėme su administruojančia įmone, kad ji pratęstų išsikraustymo laiką esant objektyvioms priežastims (baigiamieji darbai, egzaminai). Apie tai studentai turi pranešti UAB „Economus“ administracijai, kuri suderins persikėlimo datą atsižvelgiant į individualius poreikius. Remonto darbai bus pradėti tik galutinai atlaisvinus patalpas“, – kalbėjo A.Komka.

Remontą baigs iki naujų mokslo metų pradžios

Jo teigimu, remonto darbai atliekami dėl pačių studentų patogumo. 12-o aukšto remontas bus baigtas iki naujų mokslo metų. Po remonto atnaujintuose kambariuose gyvens tiek užsienio, tiek Lietuvos studentai. „Esame vienas tarptautiškiausių universitetų – per pastaruosius ketverius metus vien laipsnio siekiančių užsienio studentų skaičius išaugo 5 kartus. Iš viso šiuo metu VGTU mokosi 9,5 proc. užsienio studentų (apie 950 studentų iš 54 šalių), tad siekiame užtikrinti jų integraciją į universiteto gyvenimą“, – tikino A.Komka.

Pasak jo, užsienio studentai atvyksta į universitetą dažnai teturėdami vieną lagaminą ir jokių artimųjų, tad susiklostė tradicija jiems pasiūlyti daugiau paslaugų – patalynę, jos keitimą, kambarių valymą.

„Tačiau norime pažymėti, kad užsienio studentai už kambarius moka beveik tris kartus daugiau“, – pabaigė A.Komka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius