Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietų bendrabutyje dalybos pjudo M.Romerio universiteto studentus

Kaune veikiančio Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo saugumo fakulteto studentai sunerimę. Jie iki šiol nežino, ar gaus gyvenamąją vietą bendrabutyje. Labiausiai susikrimtę Teisės ir ikiteisminio proceso programos studentai – nuomotis kambarį bendrabutyje jiems beveik nėra šansų.
Mykolo Romerio universitetas
Mykolo Romerio universitetas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Mus pasiekė žinia, kad, dekano nurodymu nuspręsta, jog mūsų specialybės studentai neturėtų gauti bendrabučių. Argumentas – mes nesame ruošiami statutiniais pareigūnais: nebudime postuose ir neturime rytinių rikiuočių“, – 15min.lt guodėsi studentė.

Žurnalistams ji atskleidė savo tapatybę, tačiau nenorėjo, kad vardas nuskambėtų viešai: „Noriu ramiai baigti studijas.“

Daugiau pareigų – daugiau ir privilegijų

Statutiniais pareigūnais Kaune rengiami MRU studentai, pasirinkę vieną iš trijų studijų programų: Teisė ir policijos veikla, Teisė ir valstybės sienos apsauga bei Policijos veikla.

„Manoma, kad dėl budėjimų ir rytinių rikiuočių jiems bendrabučio labiau reikia. Kitaip tariant, jie turi daugiau pareigų nei mes teisių. Tačiau nenorėčiau su tuo sutikti: pirma, aš lygiai taip pat kaip jie moku už mokslą. Antra, pasirašant sutartį su universitetu buvo nurodyta, kad galėsime gyventi bendrabutyje, jei neturėsime akademinių skolų. Trečia, aš negyvenu Kaune, todėl turiu teisę į bendrabutį“, – vardijo studentė.

Bendrabučio skyrimą pagal studijų programą ji vadina diskriminacija. Juolab, kad iki šių metų tokios tvarkos nebuvo.

„Mums buvo pasiūlyta gyvenamąjį plotą nuomotis A.Stulginskio universiteto bendrabutyje, tačiau ten kainos didesnės, be to, kelionė į paskaitas truktų apie pusvalandį. Tai būtų dar menka bėda, tačiau tuo maršrutu kursuoja tik vienas autobusas – važiuoja retai, o paskutinis reisas yra apie 20 val. Ką daryti, jei paskaitos baigiasi 20.30 val.?” – svarstė mergina.

Manoma, kad dėl budėjimų ir rytinių rikiuočių jiems bendrabučio labiau reikia. Kitaip tariant, jie turi daugiau pareigų nei mes teisių.

Nuomotis butą būtų dar brangiau: „O studentai pinigų neturi. Iš tėvų prašyti irgi nesinori – jie jau ir taip moka už mokslą.“

Vietos visiems neužteks

MRU Plėtros ir tarptautinių ryšių prorektoriaus pavaduotojas Šarūnas Sakalauskas paaiškino, kad vietų bendrabutyje paskirstymas bus baigtas tik rugpjūčio 16 dieną. Tada ir paaiškės, kas turės teisę gyventi bendrabutyje, o kam teks ieškoti alternatyvos.

Tačiau Š.Sakalauskas neneigė, kad skirstant vietas gali būti atsižvelgiama ir į tai, kokią programą studentas studijuoja.

„Pagal studentų skaičių esame antras universitetas. Natūralu, kad vietos bendrabutyje užtenka ne visiems“, – kalbėjo MRU atstovas.

Jis pažymėjo, kad rengiamiems statutiniams pareigūnams rytinės rikiuotės yra praktikos dalis, todėl gali būti, kad skirstant vietas bendrabutyje jiems bus teikiamas prioritetas.

„Tai – vienas iš galimų variantų, tačiau šį klausimą komentuoti šiek tiek ankstoka – palaukime savaitę, kai viskas bus galutinai aišku“, – prašė Š.Sakalauskas ir atkreipė dėmesį, kad MRU labai stengiasi dėl savo studentų: ir taip palyginti nauji MRU bendrabučiai artimiausiu metu bus renovuojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius