Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto absolventei Aušrai Terleckaitei įteikta Mindaugo Karaliaus ir VU IF Alumni draugijos premija

Ketvirtadienį vykusioje Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto (VU IF) diplomų teikimo ceremonijoje tradiciškai įteikta Mindaugo Karaliaus ir VU IF Alumni draugijos premija už geriausią bakalauro darbą. Šių metų apdovanojimas atiteko Aušrai Terleckaitei, apgynusiai bakalauro darbą „Sovietinės Lietuvos literatūrinis laukas 7 dešimtmetyje“.
Aušra Terleckaitė (kairėje)
Aušra Terleckaitė (kairėje) / VU nuotr.

VU IF Alumni draugija, siekdama skatinti studentų mokslinę veiklą, motyvuoti tolimesnėms istorijos studijoms, drauge su ilgamečiu Istorijos fakulteto mecenatu Mindaugu Karaliumi premiją teikia nuo 2010 m.

„Idėja įsteigti premiją kilo labai natūraliai. Pats buvau aktyvus studentas tiek mokslo, tiek kultūrinio gyvenimo organizavimo atžvilgiu, galima sakyti, suaugau su Istorijos fakultetu, jo bendruomene, labai vertinu išlikusį ryšį. Visada žavėjausi mecenatystės tradicija, premija buvo ir yra mano grąža universitetui, Istorijos fakultetui už neįkainojamas žinias ir patirtį. Išėjęs į verslą nutolau nuo mokslo, tačiau džiaugiuosi galėdamas prisidėti prie jaunų žmonių skatinimo“, – prisimena VU IF alumnas, verslininkas M. Karalius, 1996 m. įsteigęs savo vardo premiją už geriausią VU Istorijos fakultete apgintą bakalauro darbą.

„Manome, kad studentų motyvavimas yra labai svarbi alumnų idėjos dalis. Šios premijos teikimas yra viena stabiliausių mūsų draugijos vykdomų veiklų. Tikimės, kad toks studentų darbų įvertinimas suteiks pasitikėjimo ir įkvėps juos siekti tolesnių žinių, nuteiks prasmingam darbui mokslo, visuomenės ir valstybės labui“, – mintimis dalijasi VU IF Alumni draugijos pirmininkas, istorikas ir žurnalistas Vytautas Bruveris. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius