-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė spręs dėl profesinių mokyklų pertvarkos

Vyriausybė trečiadienį planuoja patvirtinti profesinių mokyklų pertvarkos planą. Pertvarką inicijuojanti Švietimo, mokslo ir sporto ministerija siūlo nuo rugsėjo 1-osios jungti dalį profesinio mokymo įstaigų bei tikina, kad taip įstaigos sustiprėtų, išvengtų programų dubliavimo, būtų labiau atsižvelgiama į darbo rinkos poreikius, dalyje įstaigų siekiama pritraukti ir privačius dalininkus.
Profesinė mokykla
Profesinė mokykla / 15min.lt archyvo nuotr.

Prie Vilniaus technologijų mokymo centro siūloma jungti Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centrą, o Kauno technikos profesinio mokymo centrą, Vilkijos žemės ūkio mokyklą bei Kauno statybos ir paslaugų mokymo centrą siūloma sujungti į Kauno technologijų mokymo centrą.

Kaune prie Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro taip pat norima jungti Kauno buitinių paslaugų ir verslo mokyklą.

Uostamiestyje siūloma prie Klaipėdos E.Galvanausko profesinio mokymo centro jungti Kretingos technologijos ir verslo mokyklą, o prie Klaipėdos technologijų mokomo centro – Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklą.

Pagal ministerijos planus, Panevėžyje ir Šiauliuose liktų po vieną centrą. Panevėžyje būtų sujungti Panevėžio darbo rinkos mokymo centras, Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės profesinio rengimo centro ir Panevėžio profesinio rengimo centras, į Šiaulių technologijų mokymo centrą būtų sujungtos trys įstaigos: Šiaulių profesinio rengimo centras, Šiaulių darbo rinkos mokymo centras ir Kuršėnų politechnikos mokykla.

Varėnos technologijos ir verslo mokyklą ketinama reorganizuoti prijungiant prie Alytaus profesinio rengimo centro.

Anksčiau svarstyta Utenos regione kurti stiprų į inžinerinės pramonės raidą orientuotą profesinio mokymo centrą su dviem filialais: Visagino bei Utenos. Jis veiktų dabartinių mokyklų bazėje, tačiau planų kol kas atsisakoma.

ŠMSM duomenimis, šalyje veikia 56 valstybinės profesinės mokyklos, dešimtyje jų, rugsėjo duomenimis, mokėsi mažiau nei 300 mokinių, 26 – daugiau nei 500. Iš viso jose šių mokslo metų pradžioje mokėsi 37,8 tūkst. asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius