-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 04

Akcija „Darom“ – surinkta beveik 10 tūkst. naudotų padangų

Gegužės mėnesį nauju išmaniuoju formatu vyko akcija „Darom“. Akcijos dalyviai šiemet buvo kviečiami ne tik rinkti, rūšiuoti, bet ir priduoti surinktas atliekas į atliekų tvarkymo centrus. Kaip teigiama, per dvi dienas į visoje Lietuvoje esančius atliekų tvarkymo centrus dalyviai atvežė 770,18 tonų bešeimininkių atliekų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Akcija „Darom“ 2021
Akcija „Darom“ 2021 / Asmeninio archyvo nuotr.

Viena didžiausių problemų jau ne vienerius metus yra naudotos padangos – jų surinkta beveik 10 tūkst. vnt. (99,44 tonų); pavojingų atliekų tvarkytojams „Toksika“ pristatyta daugiau, nei 8 tonos.

Organizatoriai džiaugiasi, kad naujai sukurta mobilioji programėlė „Mes darom“, kurios tikslas skatinti tvarkytis kasdien, per dvi akcijos dienas sulaukė beveik 6 tūkst. naujų vartotojų, žemėlapyje atsirado 1700 žymėjimų. Mobiliojoje programėlėje prieinamoje statistikoje dažniausiai pasitaikantys atliekų tipai viešosiose erdvėse yra plastikas (25 proc.), stiklas (17 proc.) bei popierius (13 proc.). Programėlės vartotojų bei savivaldybių iniciatyva atsiradę žymėjimai – orientyras žmonėms bei verslui, kurie patys ieško tvarkytinų vietų, nelaukiant pavasario akcijos.

Statistikos sudarymą ir išsamios akcijos „Darom“ ataskaitos parengimą inicijavusios bendrovės „Neste Lietuva“ generalinio direktoriaus Markuso Lindkvisto teigimu, jokia organizacija ar verslas negali išspręsti aplinkosaugos iššūkių vienas, todėl šiuos svarbius darbus būtina įgyvendinti kartu.

„Savanorių surinkti duomenys ir detali ataskaita parodė, kad dažniausiai Lietuvoje pasitaikančios atliekos yra plastikas ir padangos, kurių gamybai naudojama nafta. Būtent tokias atliekas teisingai ir laiku išrūšiavus, jos galėtų būti perdirbamos, gyventų naują gyvenimą, prisidėtų prie žiedinės ekonomikos ir kurtų pridėtinę vertę. Nuo pat pradžių palaikėme organizatorių iniciatyvą šiemet skatinti dalyvius rūšiuoti. Lietuvoje matome daug neišnaudotų šios vertingos edukacijos galimybių“, – įsitikinęs M.Lindkvistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius