-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 04 22

Akcija „Lydeka 2021“: Alytaus aplinkosaugininkai sulaikė pažeidėjus neteisėtai žvejojusius statomaisiais tinklais

Paskutinę akcijos „Lydeka 2021 “ dieną Aplinkos apsaugos departamento Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nustatė 3 asmenis, pažeidusius Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimus ir padariusius 640 eurų žalą gamtai, rašoma pranešime spaudai.
Tinklai
Tinklai / Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Alytaus aplinkosaugininkams vykdant reidą Lazdijų rajone sulaikė asmenį, Sparto ežere neteisėtai žvejojusį statomais tinklais ir sugavusį vieną lyną.

Kitas pažeidėjas buvo išaiškintas Prienų rajone, Jiezno ežere, žvejojęs statomais tinklais, sugavęs lydeką, sterką ir 4 kg karosų.

Asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimus. Jiems gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų su žvejybos įrankių ir valties konfiskavimu. Taip pat teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, siekiančią 640 eurų.

Per reidą aplinkosaugininkai Alytaus rajono savivaldybėje, Dovinės upėje, nustatė pažeidėją žvejojusį be leidimo. Už pažeidimą asmeniui gresia įspėjimas arba bauda iki 30 eurų.

„Primename žvejams, kad privalote būti dėmesingi ir laikytis nustatytų reikalavimų, taip pat atsižvelgti ir į draudimų laikotarpius, kai žuvų gaudyti negalima. Pasibaigus draudimui žvejoti lydekas iki balandžio 20 d., įsigaliojo draudimas žvejoti karšius. Taip pat šiuo metu draudžiama gaudyti sterkus, kiršlius ir salačius“, – sako Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnė Aistė Savenkovaitė.

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius