Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 06 03

Aplinkosaugininkai: paėmę laukinį gyvūno jauniklį, galite padaryti tik žalos

Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo pranešimą, kad Biržų rajono gyventojas savavališkai paėmė miške rastą stirnos jauniklį. Pranešimas pasitvirtino ir asmeniui už tokį elgesį gresia administracinė atsakomybė.
Gyvūnas
Gyvūnas / Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Aplinkosauginiai skubiai nuvyko į asmens, paėmusio stirniuką, namus. Kadangi nebuvo praėję daug laiko nuo jauniklio paėmimo iš jo natūralios buveinės, inspektoriai nusprendė kuo skubiau stirniuką grąžinti į tą pačią vietą, iš kur jis buvo paimtas.

Pasak stirniuką paėmusio asmens, jam pagailo miške sausumos salelėje palikto verkiančio jauniklio. Tačiau asmuo nesidomėjo, ar gyvūnui tikrai reikalinga pagalba ir ar jis tikrai likęs vienišas.

Nuvykę į vietą, kurioje gyventojas rado jauniklį, tiek pareigūnai, tiek pažeidėjas įsitikino, kad stirniukas tikrai nebuvo vienišas, nes miške jo ieškojo mama.

„Labai gaila, kad žmonės vis dar nesupranta, jog paimdami gyvūnus iš aplinkos, tai yra iš jų namų, padaro daug žalos. Stirnų uoslė labai stipri ir, užuodusios žmogaus kvapą, jos gali nebepriimti savo jauniklių. Tikimės, kad žmogaus „prisilietimas“ šiuo atveju nebus pakenkęs stirniukui ir motina juo pasirūpins“, – sako Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkė Mantė Ramanauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius