-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 07

Žaliasis vandenilis – kodėl pasaulis dėl jo pamišęs?

Gaminti energiją iš atsinaujinančių energijos išteklių yra viena svarbiausių priemonių, kovojant su klimato kaita ir aplinkos tarša. Europos Žaliasis kursas yra nubrėžęs aiškią kryptį radikaliai sumažinti taršą energetikoje, o Lietuva įsipareigojo iki 2050 m 80 proc. energijos pasigaminti iš atsinaujinančių energijos išteklių.

Vėjo ir saulės gaminamos elektros nepakas patenkinti šiuolaikinės ekonomikos poreikių – ypač poreikio energiją gauti stabiliai ir prognozuojamai, o ne vien tada, kai šviečia saulė ar pučia vėjas. Žaliasis vandenilis – tai dujos, kurias pasaulis mokosi pritaikyti ir, kurios tarnaus kaip jungtis tarp nepastovių atsinaujinančių išteklių ir ekonomikai gyvybiškai svarbaus stabilumo.

„Amber Grid“ valdomas dujotiekių tinklas yra vienintelė infrastruktūra Lietuvoje, kuria gali būti transportuojamas, importuojamas ar eksportuojamas vandenilis bei kitos žaliosios dujos – naujoji atsinaujinančios energijos rūšis. Todėl „Amber Grid“ siekia prisidėti prie klimatui neutralios ekonomikos kūrimo ir sudaryti sąlygas ekonomikai saugiai transportuoti bei naudoti žaliąsias dujas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius