Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2022 08 12

33 dvigubomis klaidomis pažymėtame mače – dramatiška C.Gauff pergalė

Toronte vykstančio WTA turnyro „National Bank Open“ aštuntfinalyje tarp Coco Gauff (WTA-11) ir Arynos Sabalenkos (WTA-6) dramos tikrai netrūko, tačiau nestigo ir žaidybinio broko – abi tenisininkės kartu sudėjus padarė net 33 dvigubas klaidas.
Coco Gauff
Coco Gauff / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Dramatiškame ir itin permainingame mūšyje pergalę po trijų setų kovos iškovojo jaunoji C.Gauff – ji laimėjo rezultatu 7:5, 4:6, 7:6(4).

Susitikimas truko net 3 valandas ir 11 minučių, o tai yra ilgiausias iki šiol trukęs 18-metės amerikietės mačas.

Abi tenisininkės turi labai neužtikrintus antruosius padavimus, o tai dar kartą pasimatė ir Toronte – A.Sabalenka atliko net 18 dvigubų klaidų, kuomet jos oponentė – 15.

Sportininkė iš Baltarusijos yra tikra dvigubų klaidų mašina ir šiame sezone jau atliko net 276 tokias klaidas, o C.Gauff – 159. Tenisininkės pagal šį žaidimo aspektą užima atitinkamai pirmą ir ketvirtą pozicijas „nuo galo“ visame WTA ture.

Antrajame sete JAV teniso sensacija pirmavo 3:0 su dvigubu break'u, tačiau įsigudrino atiduoti iniciatyvą varžovei. Trečioje žaidimo partijoje jau pačiai Coco teko vytis oponentę iš deficito 0:3.

Antrus metus paeiliui į ketvirtfinalį turnyre Kanadoje patenkanti C.Gauff yra jauniausia tai padariusi tenisininkė nuo Jennifer Capriati (1990-1991 m.).

Dėl vietos pusfinalyje amerikietė susikaus su kol kas geriausią įspūdį Toronte paliekančia Simona Halep (WTA-15). Rumunijos tenisininkė 6:2, 7:5 susitvarkė su šveicare Jil Teichmann (WTA-21) ir šiame turnyre vis dar nėra pralaimėjusi nė vieno seto.

Ketvirtadienį tapo aišku, kad WTA pirmenybės Kanadoje tikrai turės naują čempionę. Praėjusiais metais didžiausią karjeros titulą iškovojusi italė Camila Giorgi (WTA-29) 6:3, 0:6, 5:7 nesulaikė amerikietės Jessicos Pegulos (WTA-7) ir reitinge smuks už pirmojo 60-uko ribų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius