Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 20

Andy Murray šlovės akimirka – finale patiesė S.Wawrinką ir prapliupo ašaromis

Sausio mėnesio pabaigoje sunkią operaciją ištvėręs škotas Andy Murray (ATP-243) nebesitikėjo grįžti ir rimtai svarstė apie karjeros pabaigą po šių metų Vimbldono. Visgi dabar buvusi pirmoji pasaulio raketė verkia džiaugsmo ašaromis – jo rankose „European Open“ trofėjus.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“/AP nuotr.

Turnyro finale A.Murray 3:6, 6:4, 6:4 palaužė buvusią trečiąją pasaulio raketę Staną Wawrinką (ATP-18).

Abu tenisininkai strigo paduodami – net devynis kartus šiame mače geimą laimėjo priiminėjantis žaidėjas. Nepaisant to, kad dukart trečiajame sete škotas turėjo break'o deficitą, galiausiai jis šventė dramatišką pergalę.

„Man ši pergalė reiškia labai daug. Keletas pastarųjų metų buvo nežmoniškai sunkūs. Tiek man, tiek Stanui. Tačiau abiems mums grįžti į finalą ir sužaisti, mano nuomone, tikrai gerą mačą, jausmas yra nerealus. Nesitikėjau būti ten, kur dabar esu, todėl esu be galo laimingas“, – džiaugsmu tryško Murray.

Tai pirmasis jo ATP titulas nuo 2017 metų vasario, kuomet tenisininkas triumfavo Dubajuje. Tuomet A.Murray ATP reitinge buvo pirmas.

Šis turnyras tapo vos antruoju, kurio ketvirtfinalį, pusfinalį ir finalą škotas laimėjo tik prireikus lemiamo seto. „European Open“ nugalėtojas džiaugsis ne tik 250 ATP reitingo taškų, bet ir beveik 110 tūkstančių eurų prizu.

S.Wawrinka bus apdovanotas 150 ATP reitingo taškų ir 59 tūkstančiais eurų. Šveicaras siekė pirmojo ATP trofėjaus nuo 2017 metų gegužę iškovoto titulo Ženevoje.

VIDEO: Teniso klasika Antverpene – Andy Murray finale palaužė Staną Wawrinką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius