Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 01 30

Angelique Kerber: „Skamba beprotiškai, bet aš „Didžiojo kirčio“ čempionė“

Angelique Kerber puolė į euforiją po paskutinio pergalingo taško „Australian Open“ moterų teniso čempionate. Vokietijos tenisininkė pirmą kartą karjeroje tapo „Didžiojo kirčio“ čempione. Finale ji po dramatiškos trijų setų kovos nugalėjo geriausią pasaulio tenisininkę Sereną Williams. A.Kerber džiaugimui po mačo tiesiog nebuvo ribų.
Angelique Kerber
Angelique Kerber / „Scanpix“ nuotr.

28-erių metų vokietė džiaugėsi savo drąsa prieš finalą ir jo metu. A.Kerber mače demonstravo fantastinį pasiaukojimą ir sugebėdavo apsiginti nuo pačių galingiausių pirmos pasaulio raketės smūgių. Ji drąsiai kontratakavo ir stengėsi palaikyti aukščiausią žaidimo spartą. 

„Aš stengiausi stipriau pasitikėti savimi. Kai laimėjau pirmą setą, kai laimėjau prieš Viktoriją Azarenką, tai man parodė, kad esu gera žaidėja ir galiu tai įrodyti didelėse aikštėse, – gerdama pergalės šampaną spaudos konferencijoje kalbėjo naujoji „Australian Open“ čempionė. – Praėjusiais metais nežaidžiau labai gerai dideliuose turnyruose. Tai pirmas metų didelis turnyras ir aš jį laimėjau. Tai skamba beprotiškai, bet aš „Didžiojo kirčio“ čempionė.“

A.Kerber prisipažino, kad po paskutinio taško ją apėmė neapsakomas laimės jausmas.  

„Kai mušiau paskutinį kamuolį, stengiausi, kad jis tiesiog perskristų per tinklą, o vėliau turėčiau galimybę atakuoti ir laimėti tašką. Bet po jos smūgio kamuoliukas nulėkė į užribį, ir aš tiesiog pasijutau neapsakomai laiminga“, – su plačiausia šypsena kalbėjo A.Kerber. 

Daugeliui įstrigo ypač drąsus Vokietijos tenisininkės žaidimas mačo pabaigoje, kai ji po ilgų taškų ypatingai sumaniai trumpino kelis kamuolius prie pat tinklo ir taip sėkmingai siekė išmušti S.Williams iš pusiausvyros. 

„Tokia jau aš esu. Šiek tiek išprotėjusi. Žinau, kad galiu atlikti tokius smūgius ir esu pilna pasitikėjimo. Pagalvojau, kad ilgame žaidime reikia kažką pakeisti, padaryti tai, ko ji nesitiki, – kalbėjo A.Kerber. – Tikėjau, kad kamuoliukas perlėks tinklą, nes smūgiai tikrai buvo geri. Po pirmo sėkmingo smūgio, pasakiau sau, kad padaryčiau tai dar kartą. Tikėjau, kad man pavyks.“

Tai buvo septinta abiejų tenisininkių akistata karjeroje ir antra A.Kerber pergalė. Vokietė negailėjo pagyrų ir puikiai finale žaidusiai S.Williams. 

„Tai buvo pirmas mano finalas kai žaidžiau prieš ją. Aš tikrai tikėjausi nugalėti. Nekantravau. Žinojau, kad kartą jau ją buvau nugalėjusi Sinsinatyje. Žinojau, kad privalau stengtis iš visų jėgų, nes ji man tikrai nepasiduos. Tai buvo puikus abiejų mūsų mačas. Ir taip, tai tikrai ypatinga akimirka mano gyvenime“, – džiaugėsi A.Kerber. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius