-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 04

Apibūdinti trūksta žodžių: jaunuolė iš Lenkijos sunaikino „Roland Garros“ favoritę

Jei kada prireiktų patarimo, kaip didžiojoje teniso scenoje surengti tobulą pasirodymą, kreipkitės į vos 19 metų amžiaus Lenkijos teniso pažibą Igą Swiatek (WTA-54), kuri centriniame „Roland Garros“ korte užfiksavo neabejotinai didžiausią šių metų turnyro sensaciją.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vos trečiajame karjeros „Didžiojo kirčio“ aštuntfinalyje žaidusi lenkė netrukus debiutuos ir pirmajame karjeros ketvirtfinalyje – sekmadienio popietę ji 6:1, 6:2 nepasigailėjo ryškios turnyro favoritės Simonos Halep (WTA-2).

Susitikimas truko viso labo tris ketvirčius valandos – 45 minutes.

„Nesuprantu, kas ką tik įvyko. Žaidžiau tiesiog tobulai. Buvau maksimaliai susikoncentravusi viso mačo metu – net nustebau, kad koncentraciją taip pavyko išlaikyti“, – stebėjosi Swiatek.

Rumunė nesurado jokių priešnuodžių pirmajame sete tarsi iš patrankos šaudžiusiai beveik dešimčia metų jaunesnei oponentei, o antroje žaidimo partijoje jautė nuolatinį spaudimą ir darė nebūdingai sau daug neišprovokuotų klaidų.

S.Halep, kuri rugpjūtį nusprendė nevykti į „US Open“ ir visą dėmesį sutelkti žaidimui ant grunto, atnaujinus teniso sezoną laimėjo du WTA turnyrus ir iki šio susitikimo buvo laimėjusi net 13 kartų iš eilės.

Į Paryžių neatvykus „Didžiojo kirčio“ čempionėms Ashleigh Barty (WTA-1), Naomi Osakai (WTA-3) bei Biancai Andreescu (WTA-7), o anksti iš turnyro pasitraukus Serenai Williams (WTA-9), Karolinai Pliškovai (WTA-4) bei Garbinei Muguruzai (WTA-15), niekas beveik neabejojo, jog rumunė triumfuos turnyre.

Visgi nelemtame aštuntfinalyje S.Halep turėjo sugerti net 30 varžovės winner'ių ir išsaugoti iš viso 14 break point'ų, iš kurių pralaimėjo 4.

Pralaimėjimas reiškia, kad artimiausiu metu rumunei nepavyks okupuoti pirmosios WTA reitingo vietos.

Įdomu tai, kad 2019 metų „Roland Garros“ turnyre susitikus šioms tenisininkėms S.Halep iškovojo dar įtikinamesnę pergalę rezultatu 6:1, 6:0.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Martina Trevisan
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Martina Trevisan

Turnyro ketvirtfinalyje Lenkijos tenisininkės varžove bus šeštą skirstymą turinčią Kiki Bertens (WTA-8) sensacingai 6:4, 6:4 palaužusi Martina Trevisan (WTA-159).

Italė į pagrindinį turnyrą pateko tik per kvalifikaciją, o iki varžybų Paryžiuje nebuvo laimėjusi nė vieno mačo „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

VIDEO: Simona Halep vs Iga Swiatek - Round 4 Highlights I Roland-Garros 2020

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius