-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 20

Indian Velse – istorinė Novako Džokovičiaus pergalė, pažymėta „riestainiu“

Novakas Džokovičius savo pavardę patalpino Indian Velso turnyro istorijos puslapiuose. Pirmoji pasaulio raketė „BNP Paribas Open“ varžybų finale galingus Milošo Raoničiaus padavimus gliaudė kaip riešutus ir pirmą kartą į šio turnyro finalą patekusį Kanados tenisininką nušlavė 6:2, 6:0.
Indian Velso vyrų finalas: Novakas Džokovičius – Milošas Raoničius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

N.Džokovičius tapo pirmuoju tenisininku, kuriam Indian Velso turnyrą pavyko laimėti penkis kartus. Geriausias pasaulio tenisninkas Kalifornijos dykumoje vykstantį turnyrą laimėjo trečius metus iš eilės.

Pagal iškovotus „Masters“ turnyrų titulus 28-erių serbas taip pat pavijo pusfinalyje nugalėtą Rafaelį Nadalį. Šiuo metu abiejų tenisininkų kolekcijose puikuojasi po 27-is ATP-1000 serijos titulus.

N.Džokovičius kepinant 33 laipsnių karščiui dykumoje užsibūti neketino ir triuškinančią savo kampaniją pradėjo jau nuo dvikovos pradžios.

Pirmame sete geriausias pasaulio tenisininkas korte tiesiog skrajojo, iš trijų turėtų „break point’ų“ pasinaudojo dviem, padarė vos keturias neišprovokuotas klaidas, laimėjo 71 proc. pirmųjų padavimų ir M.Raoničiui pasiuntęs 8 neatremiamus smūgius setą laimėjo 6:2.

VIDEO: Djokovic Hits Hot Pass Against Raonic Indian Wells 2016

Po pirmo seto virš Kanados tenisininko pradėjo telktis juodi debesys. Paprašęs medicininės pertraukėlės, su gydytoju 25-erių kanadietis nukulniavo į persirengimo kambarį, iš kurio grįžo tik po šešių minučių.

Antrame sete N.Džokovičius nenuslūgo ir 14-ąją pasaulio raketę triuškino toliau. Serbijos tenisininkas vargstančio ir galva nuolat kraipančio Kanados tenisininko padavimus laimėjo tris kartus ir M.Raoničiui įteikė „riestainį“.

Pabrėžtina, kad antrame sete geriausias pasaulio tenisninkas nepadarė nė vienos neišprovokuotos klaidos.

VIDEO: Raonic Stretches For Hot Shot Indian Wells 2016

Už pergalę finale 28-erių serbui atiteko kiek daugiau nei milijonas JAV dolerių ir 1000 ATP reitingo taškų. Tuo tarpu M.Raoničius tenkinosi 600 reitingo taškų ir 500 tūkst. dolerių čekiu.

Tai buvo šešta M.Raoničiaus ir N.Džokovičiaus tarpusavio dvikova. Kol kas visas pergales susižėręs yra 28-erių serbas.

14-ą vietą ATP reitinge užimantis M.Raoničius turėjo progą tapti pirmu praeito amžiaus paskutiniame dešimtmetyje gimusiu tenisininku, kuriam pavyko laimėti „Masters“ serijos turnyrą.

M.Raoničiui tai buvo trečias ATP-1000 turnyro finalas. Iki šiol kanadiečiui nepavyko laimėti nė vieno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius