Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 08

Kaimynų triumfas: 19-metė lenkė žais „Roland Garros“ finale

Lenkija triumfuoja – 19-metė Iga Swiatek (WTA-53) su trenksmu laimėjo „Roland Garros“ pusfinalį ir tapo tik antrąja 38 mln. šalies tenisininke, kuri žais Paryžiuje vykstančio atvirojo Prancūzijos teniso čempionato finale.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.

I.Swiatek pusfinalyje 6:2, 6:1 sutriuškino kitą turnyro sensaciją Nadią Podoroską (WTA-131), kuri iki pat pusfinalio nužygiavo į turnyrą patekusi tik po kvalifikacinių kovų.

Tik paskutinę pavasario dieną savo 19-ąjį gimtadienį atšventusi iš Varšuvos kilusi I.Swiatek pakartojo legendinės lenkės Jadwigos Jedrzejowskos pasiekimą – ši XX a. pirmosios pusės tenisininkė „Roland Garros“ finale žaidė dar 1939 metais.

I.Swiatek tapo ir pirmąja lenke „Didžiojo kirčio“ turnyro finalininke nuo 2012-ųjų, kai į Vimbldono finalą pateko dabar jau karjerą baigusi Agnieszka Radwanska.

Įspūdingą formą Paryžiuje demonstruojanti I.Swiatek į finalą pateko menkai suprakaitavusi. Per šešis susitikimus ji pralaimėjo vos 23 geimus, dar nė sykio nepralaimėjo seto, o viename iš susitikimų sensacingai parbloškė ir pirmąją turnyro raketę Simoną Halep.

Pusfinalio dvikovoje I.Swiatek užtruko vos 70 minučių.

176 cm ūgio tenisininkė dominavo viso mačo metu, o iš viso atliko 23 winnerius, kai jos varžovė taip smūgiavo tik šešis sykius. Pagal iš viso laimėtus taškus I.Swiatek savo oponentę pranoko beveik dvigubai – 61:34.

„Esu nustebusi! Prieš turnyrą nė negalvojau, kad žaisiu taip gerai. Bet žinojau, kad jei kada nors ir pateksiu į „Didžiojo kirčio“ turnyro finalą, tai bus „Roland Garros“, o ne kuris nors kitas turnyras“, – sakė pergalę pasiekusi I.Swiatek, kuri mėgaujasi žaidimu ant grunto dangos.

Lemiamoje akistatoje dėl pirmojo karjeros WTA titulo lenkė šeštadienį žais prieš anksčiau „Didžiojo kirčio“ turnyrą jau laimėjusią tenisininkė – Sofia Kenin (WTA-6) arba Petra Kvitova (WTA-11).

VIDEO: Iga Swiatek vs Nadia Podoroska - Semi-final Highlights I Roland-Garros 2020

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius