-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 02

Katastrofiškai finalus žaidžianti graikė sensacingai suklupo ir Parmoje

Graikijos teniso superžvaigždė Maria Sakkari (WTA-7) yra viena geriausių planetos tenisininkų, tačiau ji ir toliau sunkiai susitvarko su įtampa pačiuose svarbiausiuose turnyrų mūšiuose – finaluose.
Maria Sakkari
Maria Sakkari / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Parmoje (Italijoje) vykusiame WTA turnyre „Parma Ladies Open“ reitingu graikei neprilygo niekas – antroji pagal skirstymą buvusi kortų šeimininkė Martina Trevisan yra tik 30-ta ir iškrito jau pirmajame etape, tačiau M.Sakkari iš turnyro ir vėl grįžta tuščiomis.

Šeštadienį vykusiame finale turnyro favoritė 5:7, 3:6 turėjo pripažinti sensacingai į finalą prasibrovusios Mayar Sherif (WTA-70) pranašumą iš Egipto.

Afrikos žemyno atstovei tai buvo ne tik pirmoji karjeros pergalė prieš TOP 10 varžovę bei pirmasis karjeros WTA trofėjus, bet ji tuo pačiu įsirašė ir į savo šalies teniso metraščius, tapdama pirmąja WTA čempione iš Egipto.

Reikia pabrėžti ir tai, kad M.Sherif kelias iki titulo buvo kur kas sunkesnis. Dėl Parmą penktadienį užklupusio lietaus pusfinalio ir finalo susitikimai buvo žaidžiami tą pačią dieną – šeštadienį.

M.Sakkari į kortą žengė pirmoji ir užtikrintoje dviejų setų kovoje įveikė Danką Kovinič, o štai egiptietė savo varžovę Aną Bogdan įveikė po 2 val. ir 50 min. kovos bei po poros valandų poilsio žengė žaisti finalo.

27-erių graikei tai buvo jau penktasis pralaimėjimas WTA finaluose iš šešių. Vienintelį sykį ji titulu džiaugėsi 2019 m. Rabate (Marokas), tačiau tai taip pat nebuvo turnyras su paties aukščiausio lygio varžovėmis.

M.Sakkari pastaruoju metu yra vis daugiau kritikuojama dėl to, jog nepaisant itin aukšto reitingo (buvusi antroji pasaulio raketė – aut. past.), kol kas negali iškovoti skambių pergalių ir trofėjų dideliuose turnyruose.

M.Sherif kils į 48-ąją poziciją WTA reitinge, o tai tik keturiomis mažiau nei egiptietės karjeros rekordo pakartojimas. Graikijos tenisininkės pozicija išliks nepakitusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius