-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 27

Koronaviruso padarinius dar jaučiantis G.Dimitrovas: „Man jis buvo negailestingas“

Grigoras Dimitrovas (ATP-19) buvo viena iš kelių teniso pasaulio įžymybių, užsikrėtusi koronavirusu „Adria Tour“ turnyre Kroatijoje. Praėjusį savaitgalį bulgaras pagaliau grįžo į teniso kortus, tačiau pripažįsta, kad persirgimo padariniai dar yra jaučiami.
Grigoras Dimitrovas
Grigoras Dimitrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

29-erių tenisininkas tapo pirmuoju iš būrio teniso pasaulio veikėjų, įskaitant ir stipriausią planetos žaidėją Novaką Džokovičių bei jo žmoną Jeleną, Kroatijos mieste Zadare vykusiame turnyre užsikrėtusiu COVID-19 virusu.

Nors internete pradėjo sklisti kalbos, kad jau atvykęs į „Adria Tour“ turnyrą sportininkas nesijautė gerai ir galimai virusą atsivežė iš savo gimtinės, nuo visų neigiamų apkalbų atsiribojęs tenisininkas karantinavosi namuose Monte Karle, kur praleido visą mėnesį.

Galutinai pasveikęs G.Dimitrovas pagaliau grįžo į aikštelę ir praėjusį savaitgalį jau dalyvavo „Ultimate Tennis Showdown“ turnyre Patricko Mouratoglou akademijoje Prancūzijoje, kur nusileido Richardui Gasquet ir Feliciano Lopezui.

Visgi dabar bulgarui labiausiai rūpi tikrai ne pralaimėjimai, o pilnas atsistatymas ir grįžimas į optimalią sportinę formą.

„Aikštelėje judu vis geriau. Visa kita irgi juda tinkama linkme, tačiau galutinai atsistatyti tikrai nėra lengva, – Tennis Majors pasakojo jis. – Virusas man buvo negailestingas. Namuose praleidau visą mėnesį. Buvau pavargęs, jaučiau visus simptomus. Dabar kiekvieną dieną stengiuosi eiti į priekį.“

Buvusi trečioji pasaulio raketė pripažino, kad užsikrėtimas palaužia ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai.

„Esi visiškai vienas maždaug 20 dienų... Negalime nuvertinti psichologijos vaidmens. Visgi jei būsime atsargūs ir laikysimės nurodyto protokolo, viskas pagerės“, – atviravo Grigoras.

Prancūzų l'Equipe tenisininkas atskleidė, kad tam tikri koronaviruso padariniai tebejaučiami ir dabar. Bulgaras numetė apie 3 kilogramus, o įprastai teniso korte nepailstantis atletas skundėsi ir susilpnėjusia širdies ir kraujagyslių sistema.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Grigoras Dimitrovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Grigoras Dimitrovas

„Jei pasigauni infekciją, visiškai nesvarbu, kokios sportinės formos tu esi“, – kalbėjo Dimitrovas, taip pat atskleidęs, kad greičiausiai praleis „US Open“.

„Psichologiškai – manau, kad galėčiau. Tačiau per tris savaites priaugti tris kilogramus, žaisti ir Sinsinačio turnyrą, ir “US Open„, kur galimi penki setai? Šiuo metu man tai per platus užmojis.“

Prieš koronakrizę bulgaras šiame sezone buvo iškovojęs 7 pergales ir patyręs 5 pralaimėjimas, o skambiausias dviejų pirmųjų sezono mėnesių pasiekimas užfiksuotas Akapulke, kur pusfinalyje buvo nusileista Rafaeliui Nadaliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius