-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 09

Lietingame Monrealyje – dar viena S.Wawrinkos nesėkmė ir jubiliejinė K.Hačanovo pergalė

Pirmąją Monrealyje vykstančio „Masters“ serijos turnyro „National Bank Open Presented by Rogers“ gamtos išdaigos teniso aistruoliams beveik neleido pasigrožėti tenisu, tačiau varžybų organizatoriams vis tiek pavyko surengti bent keletą susitikimų.
Lietus skalavo Monrealį beveik visą pirmą turnyro dieną
Lietus skalavo Monrealį beveik visą pirmą turnyro dieną / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Intriguojantis trijų „Didžiojo kirčio“ titulų savininko Stano Wawrinkos (ATP-322) susitikimas prieš talentingąjį suomį Emilį Ruusuvuorį (ATP-44) prasidėjo keletu valandų vėliau dėl prakiurusio dangaus, tačiau tik tenisininkams žengus į aikštelę gamta iškrėtė dar vieną išdaigą.

Ir vėl pradėjo lynoti, o net ir smulkus lietus gali būti labai pavojingas žaidžiant ant kietos dangos, todėl žaidėjai ir vėl patraukė į rūbinę.

Po kurio laiko susitikimas galiausiai buvo pradėtas, o jį po permainingos kovos rezultatu 6:3, 3:6, 6:3 laimėjo jaunuolis iš Suomijos.

Antrajame sete S.Wawrinka pademonstravo, kad dar turi parako ir panaikinęs break'o deficitą (2:3*) išplėšė lemiamą partiją, tačiau joje solidžiau atrodė suomis.

„Užaugau stebėdamas Staną žaidžiantį ir labai jį gerbiu. Jis vis dar yra didis kovotojas, kuris įkvepia daug jaunų žmonių žaisti tenisą. Tikiuosi, kad jis ir toliau demonstruos tokį aukštą žaidimo lygį. Mėgavausi šia kova – tai buvo svajonės išsipildymas“, – kalbėjo Ruusuvuori.

23-ejų tenisininkas kitame etape kausis su lenku Hubertu Hurkaču (ATP-10), kurį prieš savaitę parklupdė Vašingtone.

S.Wawrinka siekė pirmosios pergalės ant kietos dangos nuo 2021-ųjų metų „Australian Open“ pirmenybių. 37-erių veteranui iš Šveicarijos tai buvo ketvirtoji nesėkmė paeiliui, o po sunkių traumų šiemet sugrįžęs į ATP turą jis kol kas iškovojo tik 3 pergales ir patyrė 8 pralaimėjimus.

Monrealyje simbolinę 200 pergalių žymę pasiekė Karenas Hačanovas (ATP-28). Rusijos tenisininkas pirmajame etape 7:6(4), 5:7, 6:3 palaužė prieš keletą savaičių Boštade pirmą karjeros titulą iškovojusį argentinietį Francisco Cerundolo (ATP-27).

200 laimėjimų ir 154 nesėkmes per savo karjerą ATP ture patyręs rusas Monrealyje 2019 metais pasiekė pusfinalį, įveikdamas tokius tenisininkus kaip Felixas Auger-Aliassime'as ar Alexanderis Zverevas.

Jo kitame etape lauks vienas iš Kroatijos tenisininkų – Marinas Čiličius (ATP-16) arba Borna Čoričius (ATP-157).

Deja, bet lietus dienos pabaigoje į Monrealį ir vėl sugrįžo. Ir sugrįžo jis pačiu netinkamiausiu metu dvikovoje tarp Alexo De Minauro (ATP-21) ir sirgalių numylėtinio Deniso Šapovalovo (ATP-22), australui pirmaujant 7:5, 6:6 (3-3).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius